Spesialvisning // Maija Isola med Alvar & Maija

  • Nova kino / Alvar & Maija
  • 07. mars 17:00 22:00
Arrangement 16 9 Maija Isola

Sammen med Alvar & Maija inviterer vi til en spesialvisning av Maija Isola - Master of Color and Form (2021) torsdag 7. mars.

Filmen vises på Nova kinosenter kl. 17:00. Etterpå inviterer Alvar & Maija til ettersnakk og mingling med lett servering i deres lokaler i Olav Tryggvasons gate 4.

NB. arrangement hos Alvar & Maija etter filmvisning er kun inkludert i billett “Film og ettersnakk”.

Om filmen
Den finske kunstneren Maija Isola (1927-2001) er nok mest kjent for sin globale suksess som stoffdesigner for designhuset Marimekko. Inspirert av naturens mangfold skapte Isola stoffdesign som myket opp overgangen fra landsbygd til by og brakte liv og farge til det finske folk etter andre verdenskrig. I dag har hennes stoffdesign erobret verden, men hvem var egentlig Maija Isola, hva var hennes verdier, og hvilken kunstnerisk arv har hun etterlatt seg?

Filmen Maija Isola er et dyptgående portrett av den finske kunstneren med samme navn. Den utforsker spørsmål om Isolas identitet, verdier og kunstneriske arv gjennom dagboknotater og stemmeopptak fra Maija Isola selv. Samtidig er datteren hennes Kristina Isola filmens forteller, og hun deler historien om mora si fra sitt perspektiv.

Om arrangementet

Filmen vises på Nova kinosenter kl. 17:00.
Ettersnakk og mingling vil være på Alvar & Maija fra kl 18:45.

Billettpris for kun filmvisning er 150,00 kr.
Billettpris for både film og ettersnakk er 200,00 kr.

NB! Begrenset med plasser.