Mandagsfilmen: En kvinne i Istanbul

  • Prinsen 6
  • 08. juli 18:00 20:00
PSS 1 Main Still Photographer Haydar Tastan

Mandagsfilmen 8. juli er En kvinne i Istanbul

Transkvinnen Tekla stakk av fra familien i Georgia til Istanbul – og forsvant. Nå har tanten, den pensjonerte læreren Lea, bestemt seg for å finne henne. Med seg har hun den unge nabogutten Achi, som sier han har adressen til Tekla og kan hjelpe med letingen. Sammen reiser de til Istanbul - en yrende og fargesprakende metropol der alt kan skje. Men hvordan finner man noen som ikke vil bli funnet i en by med 15 millioner innbyggere? Når de møter advokaten Evrim, får de hjelp i letingen. Evrim kjemper for transpersoner og prostituertes rettigheter, og gjennom møter med dette miljøet kommer de stadig nærmere Tekla.


En kvinne i Istanbul
er et energisk og rørende drama fylt av humor og varme – og karakterer du blir glad i. Det starter som en fortelling om to personer fra ulike generasjoner som motvillig blir kjent med hverandre. Men gjennom de ulike møtene blir filmen en rik skildring av gatelivet i dagens Istanbul – hvor menneskeskjebner stadig krysser hverandre og små gester av hjelpsomhet kan ha stor betydning.

Den svensk-georgiske regissøren Levan Akins forrige film var den prisbelønnede I morgen danser vi , hvor handlingen var lagt til Tbilisi i Georgia. I hans nye film tar han deg med på en autentisk reise gjennom Istanbul med et umake par i sentrum. «Jeg ønsket å lage en film som skaper større forståelse mellom generasjoner» sier regissøren. Resultatet er en sjeldent varm film om dem som faller utenfor samfunnet – og muligheten til å rette opp fortidens feil.