Where Are We Headed2 Where Are We Headed2 Where Are We Headed2 Where Are We Headed2

Where Are We Headed (avlyst)

  • 70 min
  • Hviterussland, Russland
  • Dokumentar
  • 5 Visninger
Where Are We Headed2
Where Are We Headed3
Where Are We Headed1

I samråd med filmenes distributører har festivalen nå besluttet å trekke filmene Kaptein Volkonogov unnslipper og Where Are We Headed.

Kosmorama-direktør Silje Engeness sier følgende om denne beslutningen:


Boikott er et sterkt våpen og det sitter langt inne å ty til det, men når Russland går til en så brutal krig mot Ukraina som de gjør nå, er det ikke forenlig med å vise russisk film. Vi har den største medfølelse med det ukrainske folket. Når dette er sagt så er vi klar over at dette først og fremst er Putins krig som går utover uskyldige både i Ukraina og Russland.

Det ukrainske filmakademiet og Det europeiske filmakademiet har oppfordret internasjonale filmfestivaler til å boikotte russisk film og dette har også bidratt til at Kosmorama nå går for dette.

Les mer

Med observasjonelt kamera fanger regissør Ruslan Fedotov hverdagen i Moskvas T-banenett, hvor det vrimler av folk. Noen er på vei til jobb, noen skal på fest og noen prøver å tjene til livets opphold som gatemusikanter.

En mann forsøker forgjeves å selge sine store, røde ballonger. En julenisse diskuterer Dostojevskij, kapitalisme, solsystemet og Guds eksistens med tilfeldige forbipasserende.

Filmen gir et uimotståelig portrett av russere og hvordan de forstår deres egen posisjon i verdenssamfunnet. Regissør Fedotov viser med dette at han har et usedvanlig godt øye for de nære ting, samtidig som han har større ambisjoner enn å kun framstille det trivielle. Gjennom de hverdagslige enkeltepisodene får han fortalt oppsiktsvekkende mye om kultur, historie og sosiale forhold i en av verdens stormakter.

Where Are We Headed er en mesterlig dokumentar, som er like fornøyelig som den er innsiktsfull.

Visninger

Mandag 07. mars 16.00 16.00 Prinsen 7
Avlyst
Torsdag 10. mars 22.00 22.00 Prinsen 2
Avlyst
Fredag 11. mars 15.45 15.45 Prinsen 7
Avlyst
Lørdag 12. mars 17.30 17.30 Prinsen 2
Avlyst
Søndag 13. mars 12.15 12.15 Kongesalen
Avlyst

Informasjon

Originaltittel Where Are We Headed
Regissør Ruslan Fedotov
År 2021
Lengde 70 min
Land Hviterussland, Russland
Språk Russisk
Tekst Engelsk
Mr Bachmann and his class1

Filmen er en del av programserien

Dokumentar