Tomboy3 Tomboy3 Tomboy3 Tomboy3

Tomboy

  • 82 min
  • Frankrike
  • Retrospekt
  • 2 Visninger
Tomboy2
Tomboy3
Tomboy 1

Ti år gamle Laure flytter til et nytt sted og møter nabojenta Lisa, som tror Laure er en gutt. Hun presenterer seg intuitivt som Mickaël, og dermed begynner hennes dobbeltliv - som Laure hjemme hos foreldre og lillesøster, og som Mickaël ute blant vennene. Med kreative midler skjuler hun sin lille hemmelighet og bygger sin nye identitet. Men sannheten må på et tidspunkt fram i lyset, og Laure må ta konsekvensene av det som begynte som en uskyldig lek.

Les mer

Céline Sciamma kom susende med Vannliljer i 2007, en for­friskende og troverdig film om den tidvis smerte­fulle overgangen fra barn til ung kvinne. Den franske regissøren er en mester i å skildre barn, ungdom og kvinner som forsøker å bryte seg løs fra stengslene de har rundt seg, og oppfølgeren Tomboy var en ekstremt imponerende andrefilm fra det unge talentet (Sciamma var 33 år gammel da Tomboy kom i 2011).

Som prosjekt ble Tomboy innspilt utrolig raskt og med enkle midler. Manus ble skrevet på tre uker, innspillingen gikk i gang knappe to måneder senere. Sciammas team talte ikke flere enn 14 personer, og budsjettet var på snaue fire millioner kroner. Tempoet og den økonomiske nøkternheten til tross, Tomboy er en utrolig vellaget film. Barneskuespillerne er fantastiske, særlig Zoé Héran i rollen som Laure, noe som vitner om hvilken stødig instruktør Sciamma er.

Visninger

Tirsdag 08. mars 17.00 17.00 Cinemateket
Kjøp billett
Torsdag 10. mars 15.30 15.30 Prinsen 3
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel Tomboy
Regissør Céline Sciamma
År 2011
Lengde 82 min
Land Frankrike
Språk Fransk
Tekst Norsk
Cast Jeanne Disson, Malonn Levana, Zoé Héran
Retrospekt

Filmen er en del av programserien

Retrospekt