Through The Night Background Through The Night Background Through The Night Background Through The Night Background

Through the Night

  • 75 min
  • USA
  • Dokumentar
Through The Night1
Through The Night Background

Hvem passer på barna når foreldre må jobbe både dag og natt? Dokumentaren Through the Night følger en døgnåpen barnehage i USA hvor foreldre ser seg nødt til å la barna være mens de sjonglerer flertallige jobber for å få endene til å møtes.

Les mer

Vi blir kjent med barnehageinnehaveren Nunu, barna, og foreldrene som motvillig avleverer dem i barnehagen kveld etter kveld. Nunu blir en helt sentral omsorgsfigur for flere av disse barna, og hennes varme og kjærlighet for alle rundt seg er svært rørende. Det er en fortelling om medmenneskelighet og viktigheten av de enkeltpersonene som bærer lokalsamfunnet på sine skuldre. Samtidig er Through the Night et vitnesbyrd om en nådeløs økonomi som ikke ivaretar de vanskeligstilte. Å måtte kombinere flere jobber er blitt helt nødvendig for mange amerikanere, og uten folk som Nunu er det vanskelig å forestille seg hvordan det skulle gått med barna.

Dette er den første langfilmen til regissør Loira Limbal. For henne har det vært viktig å kunne gi en nyansert fremstilling av fargede kvinners historier. Med Through the Night evner hun å fortelle noe helt sentralt om det amerikanske samfunnet i dag uten å miste nærhet til personene som står i sentrum av fortellingen.


Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 28. mars.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel Through the Night
Regissør Loira Limbal
År 2020
Lengde 75 min
Land USA
Språk Engelsk
Tekst Ingen tekst

Filmen er en del av programserien

Dokumentar