Thewoman1 Thewoman1 Thewoman1 Thewoman1

The Woman Who Ran

  • 77 min
  • Sør-Korea
  • Mennesker imellom
Thewoman
Thewoman1
Thewoman3
Thewoman2

Hong Sang-soo vant Sølvbjørnen for beste regissør i Berlin for dette stille, absorberende «slice of life»-verket. Han er en av Sør-Koreas mest anerkjente filmskapere, best kjent for filmene On the Beach at Night Alone (2017) og Right Now, Wrong Then (2015). Hovedrolleinnehaver Kim Min-hee har også tidligere vært å se i disse verkene.

Les mer

Mens ektemannen er borte på jobbreise, møter Gam-hee tre venninner hun ikke har sett på lenge. Den første venninnen liker å stelle med hagen og har sluttet å spise kjøtt, den andre er forelsket i arkitektnaboen sin, men forfølges av en mann fra et umodent engangsligg. Den tredje jobber på et cinematek og har en historie med Gam-hee som gjør deres forhold anstrengt. I alle møtene gjentar Gam-hee nesten ordrett regla om hvordan hun aldri i løpet av fem års ekteskap har vært en eneste dag borte fra ektemannen sin. Udramatisk og høflig, tidvis avbrutt av masete menn, driver samtalen mellom venninnene videre.

I The Woman Who Ran løftes det hverdagslige og stusselige til å bli morsomt og rørende i møter mellom ordinære mennesker. Hong Sang-soos karakteristiske lange, stillestående tagninger og iøynefallende digitale zooming går igjen også i denne filmen, og vi inviteres til å observere – ikke dømme – kvinnenes universelt gjenkjennelige store og små konflikter.


Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 9. – 15. mars.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel Domangchin yeoja
Regissør Hong Sang-soo
År 2019
Lengde 77 min
Land Sør-Korea
Språk Koreansk
Tekst Engelsk
Skuespillere Kim Min-hee, Seo Young-hwa, Song Seon-mi

Filmen er en del av programserien

Mennesker imellom