Kopi av THE WHALER BOY Still 1 Kopi av THE WHALER BOY Still 1 Kopi av THE WHALER BOY Still 1 Kopi av THE WHALER BOY Still 1

The Whaler Boy

  • 93 min
  • Russland, Polen, Belgia
  • Skråblikk
Whaler Boy2
Kopi av THE WHALER BOY Still 1

Vi befinner oss i utkanten av Beringstredet i det nordøstlige Russland, hvor skarve 90 kilometer med sjø skiller Russland fra Alaska. Leshka er en ung mann som, i likhet med resten av mennene i den avsidesliggende bygda, jobber som hvalfanger.


Når bygda får tilgang på internett, får mennene i bygda en ny hobby som setter litt farge på en ellers monoton hverdag: de samles for å se på camgirls som flørter, danser og kler av seg på live video.

Les mer

Leshka forelsker seg i en av jentene han ser gjennom skjermen, og utvikler et slags forhold til henne. Hun vekker følelser av ungdommelig begjær hos ham, men blir samtidig et bilde på et bedre liv – langt unna den traurige, tradisjonelle bygda han har vokst opp i. Dermed begir Leshka seg ut på en farefull ferd mot USA for å møte jenta han er forelsket i.

The Whaler Boy er en annerledes og underfundig film i krysningen mellom reise– og oppvekstskildring som på originalt vis beskriver en ung manns første møte med begjær, med modernitet og med den store omverdenen.


Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 28. mars.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel Kitoboy
Regissør Philipp Yuryev
År 2020
Lengde 93 min
Land Russland, Polen, Belgia
Språk Russisk, engelsk
Tekst Engelsk
Skuespillere Vladimir Onokhov, Kristina Asmus, Vladimir Lyubimtsev,

Filmen er en del av programserien

Skråblikk