Tar1 Tar1 Tar1 Tar1

TÁR

  • 158 min
  • USA
  • 2 Visninger
Tar1
Tar2
Tar3

Cate Blanchett vant Golden Globe for tittelrollen i Tár, og mange peker på henne som favoritt til å vinne Oscar. I filmen spiller hun den fiktive dirigenten og komponisten Lydia Tár, som nyter anerkjennelsen og berømmelsen hun har fått gjennom karrieren. Men hun har også en skyggeside: Hun kan være både hensynsløs og manipulerende, og snart mister den genierklærte dirigenten kontroll over krefter som er vanskelig å bekjempe. NB. visningen har 18-årsgrense.

Les mer

I et langsomt, men behagelig tempo avdekkes Lydias mørke indre bit for bit. Todd Fields strenge regi sørger for at Tár er et prakteksempel på hvordan film kan dykke dypt ned i karakterers indre på en svært engasjerende måte.

Med et rålekkert foto, imponerende manus og ikke minst en briljant Cate Blanchett i hovedrollen, er Tár en bunnsolid symfoni av en film. Filmen er nominert til seks Oscar-priser, blant annet for beste film. Den er blitt omtalt som en kommende klassiker. Ikke rart at Martin Scorsese har rost filmen og uttalt at den har gitt ham et langt mer optimistisk syn på filmkunstens framtid.


Visninger

Tirsdag 07. mars 20.00 20.00
Utsolgt
Torsdag 09. mars 20.00 20.00
Utsolgt

Ekstra

Aldersgrense: 18 år

Informasjon

Originaltittel TÁR
Regissør Todd FIELD
År 2022
Lengde 158 min
Land USA
Språk Engelsk, tysk
Tekst Norsk
Skuespillere Cate BLANCHETT, Nina HOSS, Noémie MERLANT