Piaffe1 Piaffe1 Piaffe1 Piaffe1

PIAFFE

  • 86 min
  • Tyskland
  • New Directors
  • 3 Visninger
Piaffe3
Piaffe1
Piaffe3
Piaffe2

Denne merkelige og surrealistiske filmen handler om Eva, som starter i ny jobb der hun skal gjøre lydopptak av hester til en reklamefilm. Hennes fascinasjon for det kneggende vesenet tar etter hvert overhånd, og hun begynner bokstavelig talt å gro en hestehale. Dette leder nærmest til en seksuell oppvåkning for den ferske lydarbeideren.

Les mer

Tittelen Piaffe er hentet fra dressurridning og viser til en av de aller vanskeligste øvelsene. I sin spillefilmdebut holder regissør Ann Oren et fast grep om tøylene i starten, men etter hvert bryter filmen ut i full galopp.

Med et fargesterkt 16mm-foto og delikat lyddesign, er Piaffe en svært sanselig opplevelse. Lydsporet minner om en ASMR-bølge av støy som ruller over kroppen til hovedpersonen. Scenografien er grundig gjennomført ned til hver minste rekvisitt. Resultatet er en fengslende film med mystisk tone om en stille og beskjeden kvinne som går gjennom en uforklarlig forvandling.

Om regissøren
Ann Oren (f. 1979, Tel-Aviv) studerte film og kunst ved The School of Visual Arts i New York og har nå base i Berlin. Etter en periode med fokus på kunst-/videoinstallasjoner siktet Oren seg inn på filmregi. I 2022 hadde hun premiere med sin første spillefilm, Piaffe, på Filmfestivalen i Locarno. Debuten høstet rosende omtaler for sitt visuelle uttrykk og sin dristighet. Piaffe vant prisen for beste film i New Directors Competition på Chicago internasjonale filmfestival.

Visninger

Mandag 06. mars 17.00 17.00
Kjøp billett
Onsdag 08. mars 19.00 19.00
Kjøp billett
Lørdag 11. mars 15.00 15.00
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel PIAFFE
Regissør Ann OREN
År 2022
Lengde 86 min
Land Tyskland
Språk Tysk, engelsk
Tekst Engelsk
Skuespillere Simone BUCIO, Simon Jaikiriuma Paetau, Ruth Rosenfeld

Filmen er en del av programserien

New Directors