Paris 13 distrikt1 Paris 13 distrikt1 Paris 13 distrikt1 Paris 13 distrikt1

Paris: En kjærlighetshistorie

  • 105 min
  • Frankrike
  • Retrospekt
  • 3 Visninger
Paris 13 distrikt3
Paris 13 distrikt1
Paris 13 distrikt2

Paris: En kjærlighetshistorie er en fortelling om dating, sex og kjærlighet i det tjueførste århundre, satt i Paris’ 13. arrondissement. Historien kretser rundt tre unge mennesker i deres ulike forsøk på å balansere jobb, sex og kjærlighet, og de er venner og elskere om hverandre.

Les mer

Émilie mangler retning og driver fra jobb til jobb, mens den nyutdannede læreren Camille forsøker å unngå å blande sex og kjærlighet. Samtidig får Nora et tøft møte med studentlivet og storbyen når de andre medstudentene forveksler henne med en kjent pornostjerne, Amber. Hovedpersonenes historier krysser hverandre på stadig nye og overraskende måter underveis, i denne forførende fortellingen om å være ung voksen.

Den anerkjente regissøren og Gullpalme-vinneren Jacques Audiard har skrevet manus til filmen, i samarbeid med Céline Sciamma og Léa Mysius. Sammen skaper de en troverdig, vakker og rå skildring av kjærlighet i teknologiens tidsalder. Noémie Merlant fra Sciammas Portrett av en kvinne i flammer spiller en av hovedrollene.

Paris: En kjærlighetshistorie er basert på fortellinger av den kritikerroste amerikanske tegneserieskaperen Adrian Tomine. Det finnes mange kjærlighetsfilmer lagt til Paris, men få er like originale og suggererende som denne.

Visninger

Torsdag 10. mars 18.45 18.45
Kjøp billett
Fredag 11. mars 21.15 21.15
Kjøp billett
Søndag 13. mars 20.30 20.30
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel Les Olympiades
Regissør Jacques Audiard
År 2021
Lengde 105 min
Land Frankrike
Språk Fransk
Tekst Norsk
Skuespillere Lucie Zhang, Makita Samba, Noémie Merlant

Filmen er en del av programserien

Retrospekt