Ola en helt vanlig uvanlig fyr2 Ola en helt vanlig uvanlig fyr2 Ola en helt vanlig uvanlig fyr2 Ola en helt vanlig uvanlig fyr2

OLA - EN HELT VANLIG UVANLIG FYR

  • 72 min
  • Norge
  • Dokumentar
  • 3 Visninger
Ola en helt vanlig uvanlig fyr2
Ola en helt vanlig uvanlig fyr1
Ola en helt vanlig uvanlig fyr3

Ola er 30 år og bor i en landsby utenfor Tønsberg der medarbeidere og personer med psykisk utviklingshemming lever side om side. Her har de sitt eget samfunn, tuftet på inkludering, forståelse og respekt. Når Ola mister en viktig brikke i livet sitt, reflekterer han over tilværelsen og hvordan han kan jobbe for å bli mer selvstendig.

Les mer

Ola er født med en lett utviklingshemming, noe han snakker åpent om, men først og fremst ønsker han bare å være Ola. Han reflekterer også over oppveksten, familien sin og det trygge miljøet de har i landsbyen.

Ragnhild Nøst Bergem, som tidligere har laget den sterke dokumentaren Vær her (2021) om demens, står igjen bak en menneskelig og oppløftende dokumentar. Denne herlige feelgood-filmen tar opp viktige tema som likeverd og identitet på en hjertevarm måte.

Visninger

Onsdag 08. mars 17.00 17.00
Utsolgt
Torsdag 09. mars 08.30 08.30
Utsolgt
Lørdag 11. mars 10.30 10.30
Kjøp billett

Ekstra

Regissør Ragnhild Nøst Bergem introduserer filmen på visningene onsdag og torsdag. Det blir også samtale om filmen etterpå.

Informasjon

Originaltittel OLA - EN HELT VANLIG UVANLIG FYR
Regissør Ragnhild Nøst Bergem
År 2023
Lengde 72 min
Land Norge
Språk Norsk
Tekst Engelsk

Filmen er en del av programserien

Dokumentar