Nothing But The Sun Nothing But The Sun Nothing But The Sun Nothing But The Sun

Nothing But The Sun

  • 74 min
  • Sveits, Paraguay
  • Dokumentar
Nothing But The Sun3
Nothing But The Sun
Nothing but the Sun

Nothing But the Sun er en sterk dokumentar som stiller spørsmål ved vestlige verdiers triumf og minner oss om hva som har måttet vike.

Les mer

Siden 70-tallet har Mateo Sobode Chiqueno tatt opp fortellinger, sanger og beretninger fra sitt folk, Ayoreoene i Chaco-regionen i Paraguay. I et forsøk på å bevare fragmenter av deres svinnende kultur, tar han med seg kassettspilleren sin for å samle på erfaringer fra andre som i likhet med han var født i skogen og levde fritt som nomader, før hvite misjonærer kom for å forkynne kristen tro og ilegge folket deres egne tro, verdier og gjenstander. Siden den gang har ikke Ayoreoenes tradisjoner og levesett vært det samme, og de snakker med både savn og ambivalens i stemmen når de beretter om hva som var bedre da, og hva som er bedre nå.

Nothing But the Sun er en sterk dokumentar som stiller spørsmål ved vestlige verdiers triumf og minner om hva som måtte vike for de folkegruppene som tidligere har levd sitt liv fra dag til dag, i takt med naturen. Lønnet arbeid, penger, laboratoriemedisiner og gud – er livene deres forbedret etter dette? Gjennom vakkert foto av folk og omgivelser er vi vitne til viktige samtaler som holdes under den strålende solen – den er kanskje av det eneste som ikke har forandret seg.


Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 28. mars.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel Apenas el sol
Regissør Aramí Ullón
År 2020
Lengde 74 min
Land Sveits, Paraguay
Språk Ayoreo
Tekst Engelsk

Filmen er en del av programserien

Dokumentar