Norwegian Dream1 Norwegian Dream1 Norwegian Dream1 Norwegian Dream1

NORWEGIAN DREAM

  • 100 min
  • Norge, Polen, Tyskland
  • Åpningsfilm
  • 4 Visninger
Norwegian Dream2
Norwegian Dream1
Norwegian Dream2
Norwegian Dream3

Årets åpningsfilm på Kosmorama er en realistisk skildring av to unge menn som møtes på tvers av kulturer og utvikler et nært forhold til tross for utfordrende omstendigheter. Norwegian Dream er en heltrøndersk film, spilt inn på Frøya, Hitra, Orkanger og Trondheim. Dette er første gang den vises for publikum.

Les mer

Robert er 19 år og har reist fra Polen til et kystsamfunn utenfor Trondheim for å betale ned gjeld. Han begynner å jobbe i en fiskeforedlingsbedrift, hvor han møter kollegaen Ivar – en aspirerende drag queen – som Robert får følelser for. I frykt for å bli avslørt av sine polske arbeidskamerater, holder Robert forholdet skjult. Snart står han overfor et dilemma når en betent arbeidskonflikt bryter ut og Ivar støtter arbeiderne. Robert må velge hvilken av hans norske drømmer som er viktigst for ham.

Regissør Leiv Igor Devold, som selv har norsk-polsk bakgrunn, har laget et sårt drama om hvor viktig det er å akseptere seg selv. Hubert Milkowski og Karl Bekele Steinland glitrer i hovedrollene med overbevisende spill.

Vi i Kosmorama gleder oss til å åpne festivalen med denne tankevekkende og engasjerende filmen! Ekstra stas er det at den er produsert av Spætt Film, og at den regnes som den første profesjonelle spillefilmen med trøndersk hovedprodusent.

Visninger

Mandag 06. mars 19.00 19.00
Utsolgt
Mandag 06. mars 19.30 19.30
Utsolgt
Lørdag 11. mars 18.30 18.30
Utsolgt
Søndag 12. mars 17.00 17.00
Kjøp billett

Ekstra

Regissør Leiv Igor Devold og produsent Håvard Wettland Gossé er gjester og introduserer på alle forestillingene. Etter visningen i Prinsen 6, lørdag 11. mars kl. 18.30 får de selskap av Brita Møystad Engseth i samtale om filmen.

Informasjon

Originaltittel NORWEGIAN DREAM
Regissør Leiv Igor Devold
Lengde 100 min
Land Norge, Polen, Tyskland
Språk Polsk, engelsk, norsk
Tekst Norsk
Skuespillere Hubert Milkowski, Karl Bekele Steinland, Øyvind Brandtzæg

Filmen er en del av programserien

Åpningsfilm