No Bears No Bears No Bears No Bears

NO BEARS

  • 107 min
  • Iran
  • Samfunn
  • 3 Visninger
No Bears
No Bears

Det er ikke lett å lage film, spesielt når innspillingen må hemmeligholdes og fjernregisseres fordi filmskaperen ikke har lov til å gjøre det. Gjennom en fortelling om to parallelle kjærlighetshistorier, i filmen og filmen-i-filmens univers på hver sin side av grensen mellom Iran og Tyrkia, balanserer den nå fengslede mesterregissøren Jafar Panahi lek og alvor med sin sedvanlige stilistiske blanding av fiksjon og dokumentar og tematiske klangbunn i humanisme og samfunnskritikk.

Les mer

Panahi er kanskje den viktigste iranske filmskaperen i vår samtid, kjent for filmer som blant annet Den hvite ballongen (1995), Speilet (1997), Sirkelen (2000), Offside (2005), og Taxi Teheran (2015). Han ble arrestert i 2010 for påstått sivil ulydighet og propaganda mot det strenge iranske regimet. Siden har han vært bannlyst fra å lage filmer og å forlate landet. I lange perioder har han vært i husarrest, og i fjor sommer ble han igjen arrestert og sitter fremdeles fengslet

No Bears følger i de brilliante fotsporene til Panahis filmografi. Den vant fortjent juriens spesialpris under filmfestivalen i Venezia, samt både hovedprisen og æresprisen til Film fra Sør her i Norge.

Visninger

Tirsdag 07. mars 15.00 15.00
Kjøp billett
Fredag 10. mars 17.15 17.15
Utsolgt
Søndag 12. mars 12.45 12.45
Kjøp billett

Ekstra

Fribyforfatter og styremedlem i norske PEN, Asieh Amini, innleder før visningen tirsdag 7. mars.

Informasjon

Originaltittel KHERS NIST
Regissør Jafar PANAHI
År 2022
Lengde 107 min
Land Iran
Språk persisk
Tekst engelsk
Skuespillere Jafar PANAHI, Naser HASEMI, Vahid Mobasheri

Filmen er en del av programserien

Samfunn