Lille Mamma1 Lille Mamma1 Lille Mamma1 Lille Mamma1

Lille mamma

  • 72 min
  • Frankrike
  • Retrospekt
  • 3 Visninger
Lille Mamma2
Lille Mamma1
Lille Mamma3

Ni år gamle Nelly er sammen med foreldrene sine mens de rydder huset til Nellys mormor, som nylig har gått bort. I skogen som omkranser huset møter hun jevngamle Marion. Hun inviterer Nelly med på å bygge hytte og tar henne med hjem når de overraskes av styrtregn. Nelly oppdager stadig nye og merkverdige ting med Marion, for hvem er egentlig denne fremmede, men imøtekommende og omtenksomme jenta?

Les mer

Céline Sciamma kom overraskende raskt tilbake med en ny film etter Portrett av en kvinne i flammer, da hun nærmest helt under radaren skrev og spilte inn Lille mamma høsten 2020.

Filmen kom med i hovedkonkurransen i Berlin i 2021, da den pandemirammede festivalen kun ble avholdt digitalt, og den ble en sensasjon. Den ”lille”, men likevel store filmfortellingen var også et produkt av pandemien. Den ble raskt og enkelt produsert, skutt på én location med en liten besetning både foran og bak kamera. Det vakte oppsikt og en del sinne i kritiker- og filmelskerkretser da Lille mamma ikke vant noen priser på fjorårets Berlinale.

Visninger

Torsdag 10. mars 17.00 17.00
Utsolgt
Fredag 11. mars 08.30 08.30
Utsolgt
Lørdag 12. mars 21.00 21.00
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel Petite Maman
Regissør Céline Sciamma
År 2021
Lengde 72 min
Land Frankrike
Språk Fransk
Tekst Norsk
Skuespillere Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse

Filmen er en del av programserien

Retrospekt