Kvinner i for store herreskjorter Kvinner i for store herreskjorter Kvinner i for store herreskjorter Kvinner i for store herreskjorter

KVINNER I FOR STORE HERRESKJORTER

  • 100 min
  • Norge
  • Retrospekt
  • Tillatt for alle
  • 2 Visninger
Kvinner i for store herreskjorter2 jpg
Kvinner i for store herreskjorter
Kvinner i for store herreskjorter3

Under Kosmoramas 20. utgave er det helt på sin plass å løfte fram den første profesjonelle spillefilmproduksjonen lagt til Trondheim. Kvinner i for store herreskjorter, som var Kosmoramas åpningsfilm i 2015, er en humoristisk og leken film om drift og drømmer, kvinner og menn, kjærlighet og famlende forsøk på å være den man er.

Les mer

Filmen utspiller seg i Trondheim og sveiper innom mange av byens mest kjente og kjære steder, ofte i vakre vårnetter. Litteraturstudenten Sigrid blir bråforelsket i sitt idol, Kåre Tryvle, som er en forfatter i midtlivskrise. Samtidig vil performancekunstneren Trine ikke la en uplanlagt graviditet hindre hennes kunstneriske utfoldelse, mens trelastarbeideren Agnes har en god dose dødsangst.

Filmen er en adapsjon av Gunhild Øyehaugs roman Vente, blinke. Øyehaug har også skrevet manuset til filmen sammen med regissør Yngvild Sve Flikke.

Visninger

Onsdag 06. mars 14.30 14.30 Cinemateket
Kjøp billett
Fredag 08. mars 15.00 15.00 Prinsen 4
Utsolgt

Informasjon

Originaltittel KVINNER I FOR STORE HERRESKJORTER
Regissør Yngvild Sve Flikke
År 2015
Lengde 100 min
Land Norge
Språk Norsk
Tekst norsk
Skuespillere Inga Ibsdotter Lilleaas, Henriette Steenstrup, Anne Krigsvoll

Filmen er en del av programserien

Retrospekt