How to blow up a pipeline1 How to blow up a pipeline1 How to blow up a pipeline1 How to blow up a pipeline1

HOW TO BLOW UP A PIPELINE

  • 103 min
  • USA
  • New Directors
  • 3 Visninger
How to blow up a pipeline1
How to blow up a pipeline2
How to blow up a pipeline3

En gjeng unge og radikale klimaaktivister går i gang med en livsfarlig aksjon. De skal sprenge en viktig oljerørledning i Texas. Med sin ikke-kronologiske struktur og intelligente klipping skaper filmen en neglebitende intensitet av de sjeldne.

Les mer

Parallelt med sabotasjen, viser filmen tilbakeblikk som skildrer hvorfor aktivistene velger å ty til kontroversielle virkemidler i klimakampen. På denne måten gir filmen svært interessante og troverdige karakterstudier.

Norske Kristine Frøseth spiller en av hovedrollene i How to Blow Up a Pipeline, som er løst basert på ei bok med samme navn av den svenske akademikeren Andreas Malm. Å lage en actionfylt spenningsfilm ut av en bok om politisk teori høres kanskje ut som en umulig oppgave, men regissør Daniel Goldhaber har klart det. Dette er en av de beste «heist»-filmene på mange år.

Om regissøren
Daniel Goldhaber studerte på Harvard før han ble filmskaper. Etter å ha laget et par kortfilmer kom den rosede spillefilmdebuten i 2018 med Cam. Goldhabers andre spillefilm How to Blow Up a Pipeline (2022) hadde premiere på filmfestivalen i Toronto. Den har både blitt nominert til og vunnet flere priser ved andre internasjonale filmfestivaler.

Etter visningen av filmen lørdag 11. mars (kl. 12.00) blir det en samtale mellom Arne Johan Vetlesen, professor i filosofi ved UiO, og klimaaktivist Joachim Skahjem.

Visninger

Mandag 06. mars 21.30 21.30
Kjøp billett
Torsdag 09. mars 21.00 21.00
Kjøp billett
Lørdag 11. mars 12.00 12.00
Utsolgt

Informasjon

Originaltittel HOW TO BLOW UP A PIPELINE
Regissør Daniel GOLDHABER
År 2022
Lengde 103 min
Land USA
Språk Engelsk
Tekst Ingen tekst
Skuespillere Ariela Barer, Kristine Frøseth, Lukas Gage

Filmen er en del av programserien

New Directors