Hammarskjöld1 Hammarskjöld1 Hammarskjöld1 Hammarskjöld1

HAMMARSKJÖLD

  • 118 min
  • Sverige
  • Spesialvisning
  • 15 år
  • 2 Visninger
Hammarskjöld3
Hammarskjöld1
Hammarskjöld2

Kosmoramas åpningsfilm er i år den medrivende spenningsfilmen om Dag Hammarskjöld. Mikael Persbrandt spiller hovedrollen som den svenske toppdiplomaten i filmen om hans dramatiske liv som generalsekretær i FN.

Les mer

Dag Hammarskjöld ble tildelt Nobels fredspris posthumt og var en av verdens fremste diplomater i sin tid. I 1961 har Dag Hammarskjöld ett år igjen i stillingen som FNs generalsekretær, en posisjon han overtok etter norske Trygve Lie. Deretter skal han flytte hjem til Österlen og endelig legge storpolitikken bak seg. Men samtidig herjer den kalde krigen for fullt, og i Afrika ligger brennpunktet i Kongo.

Dag Hammarskjöld tar på seg det kompliserte oppdraget å mekle fred og enighet i den betente konflikten i det splittede landet. En umulig oppgave ifølge mange, et selvmordsoppdrag ifølge andre.

Filmen er regissert av danske Per Fly, som tidligere har stått bak kritikerroste filmer som Bænken (2000), Arven (2003) og Monica Z (2013). Med Hammarskjöld har han laget en av vinterens største skandinaviske filmer. Den har også et tydelig trøndersk tilsnitt, ettersom musikken av komponist Raymond Enoksen er spilt inn på Øra Studio med pianist Else Bø og musikere fra Trondheim Symfoniorkester og Trondheimsolistene. Vi i Kosmorama gleder oss til å åpne festivalen med denne storfilmen om en av verdens fremste fredsforkjempere og hans gåtefulle skjebne.

Visninger

Mandag 04. mars 19.00 19.00 Prinsen 6
Utsolgt
Mandag 04. mars 19.15 19.15 Prinsen 3
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel HAMMARSKJÖLD
Regissør Per FLY
År 2023
Lengde 118 min
Land Sverige
Språk engelsk, svensk
Tekst norsk
Skuespillere Mikael PERSBRANDT, Francis CHOULER, Cian BARRY

Filmen er en del av programserien

Spesialvisning