Gaza mon Gaza mon Gaza mon Gaza mon

Gaza Mon Amour

  • 87 min
  • Palestina, Frankrike
  • Mennesker imellom
Gaza mon1
Gaza mon
Gaza mon2

En sjarmerende og underlig historie om kjærlighet og hverdagsliv på et utfordrende sted. Tittelen minner oss unektelig om Alain Resnais Hiroshima Mon Amour (1959), en tragisk og romantisk klassiker om en affære i bomberammede Hiroshima. I Gaza Mon Amour utspiller den fengende kjærlighetshistorien seg med krigsherjede Gaza som bakteppe.

Les mer


Vi møter den seksti år gamle fiskeren Issa, som er hemmelig forelsket i en kvinne som jobber på markedet. Han jobber stadig opp motet til å spørre om hun vil gifte seg med han, samtidig som søsteren hans tar saken i egne hender for å finne det hun mener er en mer egnet kone. En dag fanger Issa en statue av den greske guden Apollo i fiskegarnet sitt, noe som fører til en rekke møter med det palestinske politiet.

Dette er Nasser-brødrenes andre spillefilm, og den har allerede høstet flere nominasjoner og priser på internasjonale filmfestivaler. På filmfestivalen i Toronto vant den blant annet prisen Netpac Award for å være en «hjertevarmende, tankevekkende og poetisk fortelling om usagte følelser som skildrer hverdagen i Gaza».


Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 28. mars.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel Gaza mon amour
Regissør Arab Nasser
Tarzan Nasser
År 2020
Lengde 87 min
Land Palestina, Frankrike
Språk Arabisk
Tekst Engelsk
Skuespillere Hiam Abbas, Salim Dau, Maisa Abd Elhadi

Filmen er en del av programserien

Mennesker imellom