Fly so far1 Fly so far1 Fly so far1 Fly so far1

Fly So Far

  • 89 min
  • El Salvador, Sverige
  • Dokumentar
  • 3 Visninger
Fly so far2
Fly so far1
Fly so far3
Fly so far2

El Salvador har en av verdens strengeste abortlover. Til og med spontanabort blir ansett som drap. Teodora Vásquez var gravid i niende måned da hun i 2007 besvimte og mistet barnet i en dødfødsel. Da hun våknet, ble hun anklaget for drap og dømt til 30 år i fengsel.

Les mer

Etter å ha sonet i 10 år blir Teodora talsperson for flere kvinner som sitter bak murene av samme grunn. Med flere menneskerettighetsorganisasjoner i ryggen, tar hun opp kampen mot de ekstreme abortlovene i landet.

Fly So Far er en advarsel mot hvor langt myndighetenes kontroll over kvinnekroppen kan gå. I tillegg retter filmen søkelyset mot et urettferdig rettssystem, der arbeiderklassen har elendig rettssikkerhet. Samtidig som tematikken er sjokkerende, er dette en dokumentar med flott foto og kreative innslag av animasjon.


I forbindelse med markeringen av kvinnedagen 8. mars kommer generalsekretær i Amnesty International Norge, John Peder Egenæs for å holde en innledning til denne filmen, samt spillefilmen Wet Sand. Sammen med Human internasjonale dokumentarfilmfestival og Kosmorama, har Amnesty i tillegg produsert to podcaster i anledning kvinnedagen, blant annet om Fly So Far.

Visninger

Tirsdag 08. mars 17.00 17.00
Kjøp billett
Torsdag 10. mars 16.30 16.30
Kjøp billett
Lørdag 12. mars 20.30 20.30
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel Nuestra Libertad
Regissør Celina Escher
År 2021
Lengde 89 min
Land El Salvador, Sverige
Språk Engelsk, spansk
Tekst Engelsk

Filmen er en del av programserien

Dokumentar