Den blinde mannen1 Den blinde mannen1 Den blinde mannen1 Den blinde mannen1

Den blinde mannen som ikke ville se Titanic

  • 82 min
  • Finland
  • Mennesker imellom
  • 5 Visninger
Den blinde mannen3
Den blinde mannen1
Den blinde mannen3
Den blinde mannen2

Jaakko og Sirpa har aldri møtt hverandre ansikt til ansikt, men de snakker sammen på telefonen flere ganger om dagen. Når han får vite at hennes sykdomsløp har blitt forverret, bestemmer han seg for å reise og besøke henne. Problemet er bare at Jaakko er blind og lam fra brystet og ned, og Sirpa bor langt unna. For å komme seg dit må Jaakko stole på hjelp fra fem fremmede. Hva kan gå galt?

Les mer

Den blinde mannen som ikke ville se Titanic er et intenst drama, vist fra en blind manns perspektiv. For å oppnå dette er filmen skutt med plastfolie over deler av objektivet, og består i hovedsak av nærbilder av ansiktet eller hendene til hovedkarakteren, mens resten av bildet er utydelig.

Petri Poikolainen har samme sykdom som Jaakko i virkeligheten, og gjør en fantastisk hovedrolle i denne filmen. Han portretterer Jaakko på et hjertevarmt, morsomt og altoppslukende vis. Selv om han har førstehåndserfaring med hvordan det er å leve med denne sykdommen, er historien i filmen fiktiv. Filmen er skrevet av regissøren Teemu Nikki. På grunn av Poikolainens stadig svekkede helse ble manuset skrevet i løpet av en sommerferie og deretter spilt inn på litt over en uke.

Etter stående applaus og trampeklapp på filmens premiere i Venezia, lover vi at dette er en film du ikke kan gå glipp av! Den kommer til å ligge i bevisstheten din i lang tid etterpå.


Visninger

Onsdag 09. mars 20.30 20.30
Kjøp billett
Torsdag 10. mars 17.30 17.30
Kjøp billett
Fredag 11. mars 18.00 18.00
Kjøp billett
Lørdag 12. mars 15.30 15.30
Kjøp billett
Søndag 13. mars 16.00 16.00
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia
Regissør Teemu Nikki
År 2021
Lengde 82 min
Land Finland
Språk Finsk
Tekst Norsk
Skuespillere Petri Poikolainen, Marjaana Maijala, Hannamaija Nikander

Filmen er en del av programserien

Mennesker imellom