Greater Boston Food Bank Greater Boston Food Bank Greater Boston Food Bank Greater Boston Food Bank

City Hall

  • 275 min
  • USA
  • Dokumentar
Police comm at podium
Greater Boston Food Bank
WWII nurse
Mayor at fenway
City hall Mayor

Regissør Frederick Wiseman har utmerket seg med sine originale framstillinger av innsiden av amerikanske institusjoner, og han har tilegnet seg rollen som en av vår tids viktigste filmskapere. Han tok for seg biblioteket i Ex Libris (2017), universitetet i At Berkeley (2013), og klassikeren Titticut Follies (1967) viser de kriminelt sinnsyke på Bridgewater State Hospital. Denne gangen viser 91-åringen oss virksomheten i og rundt rådhuset i Boston.

Les mer


Med lange tagninger og et øye for det vakre i det ordinære, filmer Wiseman blant annet en offentlig telefonsentral, planleggingen rundt å opprette en marijuana-butikk, en offentlig vielse, et møte med krigsveteraner, folk som forklarer seg vekk fra trafikkbøter og eldre som lærer om telefonsvindel.

Fokuset er både politisk og menneskelig på samme tid, og alt dette filmes i den observerende stilen Wiseman er kjent for – uten intervjuer eller fortellerstemmer. Han er ikke ute etter å peke fingre eller dramatisere, og med en optimistisk undertone blir City Hall også en forfriskende motvekt til den ofte dramatiske framstillingen av USAs politikk som vi er vant til å se.

Wiseman er ikke fremmed for å tøye grensene for varighet på filmer, så City Halls imponerende 4,5 timer gjør den likevel ikke til hans lengste. Spilletiden kan virke som en utfordring, men Wisemans tålmodighet er smittsom. Den absorberende stilen fører deg tett på situasjoner, slik at øyeblikkene i etterkant fester seg i hukommelsen som om du var der selv. Du vil nok være glad for at du fikk med deg dokumentarmesterens nyeste film, den er nemlig både lærerik og minneverdig.


Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 14. mars.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel City Hall
Regissør Frederick Wiseman
År 2020
Lengde 275 min
Land USA
Språk Engelsk
Tekst Ingen tekst

Filmen er en del av programserien

Dokumentar