Babettesfeastcover 0 Babettesfeastcover 0 Babettesfeastcover 0 Babettesfeastcover 0

BABETTES GJESTEBUD

  • 103 min
  • Danmark
  • Kulinarisk kino
  • 1 Visning
Babettesfeastcover 0
Babettes gjestebud2
Babettes gjestebud3

Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K) og Kosmorama inviterer til middag og visning av den kulinariske klassikeren Babettes gjestebud (1987) på K-U-K.

Les mer

K-U-K har på kort tid blitt en viktig del av Trondheims bybilde og kulturliv. Nå inviterer de, i samarbeid med Kosmorama, til en fest av en filmkveld sammen med galleriets restaurant Gubalari. I filmen servers skilpaddesuppe, blinis Demidoff med kaviar, vaktler i sarkofag med foie gras og trøffelsaus, oster fra Auvergne og baba (formkake) med rom og frisk glasert fruktsalat. Under filmvisningen serverer Gubalari sin egen tolkning av disse fem rettene - og vi gleder oss til å smake! Det vil også være mulig å bestille vinpakke til måltidet.

Babette er mesterkokk i Paris, men må flykte fra revolusjon og opptøyer i den franske hovedstaden. Hun ender opp i Jylland, hvor hun får seg jobb som husholderske for de to døtrene av landsbyens avdøde prest. Når Babette plutselig vinner i et lotteri, bruker hun pengene på å servere et nydelig festmåltid til sine verter og deres naboer. Babettes kokkekunst har til nå vært en hemmelighet, og hun overrasker sine gjester med sine kulinariske spesialiteter, idet hun serverer det perfekte måltid.

Denne filmklassikeren er basert på en fortelling av Karen Blixen og vant Oscar-prisen for beste fremmedspråklige film.

Visning

Onsdag 08. mars 19.00 19.00
Utsolgt

Informasjon

Originaltittel BABETTES GÆSTEBUD
Regissør Gabriel AXEL
År 1987
Lengde 103 min
Land Danmark
Språk Dansk, svensk, fransk
Tekst Engelsk
Skuespillere Stéphane AUDRAN, Bodil KJER, Birgitte FEDERSPIEL

Filmen er en del av programserien

Kulinarisk kino