Asia1 Asia1 Asia1 Asia1

Asia

  • 85 min
  • Israel
  • Mennesker imellom
Asia 2
Asia1
Asia3
Asia4
Relasjonen mellom Asia og hennes datter Vika endrer seg brått i det Vikas helsetilstand gjør det samme. Regissør Ruthy Pribar gir en vakkert, men vond skildring av et mor-datter-forhold – med slående rolleprestasjoner fra Alena Yiv og stjerneskuddet Shira Haas. Les mer

Asia er alenemor til datteren Vika. For Asia har det aldri vært et naturlig instinkt å være mor, og det er tilsynelatende lite ved deres relasjon som minner om et kjærlig mor-datter-forhold. Asia konsentrer seg om jobben sin som sykepleier, mens datteren utforsker livet som tenåring sammen med vennene sine. Et legebesøk avslører imidlertid at Vika lider av en alvorlig sykdom, og når helsen hennes raskt forverres endrer det også dynamikken dem imellom. Regissør Ruthy Pribar klarer å unngå melodrama og klisjeer, og portretterer på strålende vis et beskjedent, men intimt, forhold mellom mor og datter.

Asia er Pribar sin spillefilmdebut, og sammen med Alena Yiv og Shira Haas’ sterke skuespillerprestasjoner, har hun høstet flere nominasjoner på internasjonale filmfestivaler. Filmen fikk med seg tre priser fra Tribeca filmfestival, blant annet for beste skuespiller (Shira Haas) og beste foto.

Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 14. mars.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel Asia
Regissør Ruthy Pribar
År 2020
Lengde 85 min
Land Israel
Språk Hebraisk, russisk
Tekst Engelsk
Skuespillere Alena Yiv, Shira Haas

Filmen er en del av programserien

Mennesker imellom