Steinmeyer spillepult og piper redigert Steinmeyer spillepult og piper redigert Steinmeyer spillepult og piper redigert Steinmeyer spillepult og piper redigert Steinmeyer spillepult og piper redigert Steinmeyer spillepult og piper redigert

Billetter til storslagen stumfilmkonsert i Nidarosdomen ute nå!

Ta en stumfilmklassiker basert på romanen til en nobelprisvinner i litteratur, ha fremvisningen i en middelalderkatedral og tilsett storslagne toner fra et mektig Steinmeyerorgel traktert av en anerkjent organist - hva får du da? Stumfilmkonsert i Nidarosdomen, selvsagt.

11. mars kl. 18.00 kan du opplev denne banebrytende stumfilmklassikeren KÖRKARLEN (1921) med levende musikk i Nidarosdomen! Under filmvisningen improviserer organist Mattias Wager på domkirkens majestetiske Steinmeyerorgel. Med den enorme klangpaletten fargelegger og kommenterer Wager stumfilmen på en helt unik måte. Dette blir en storslått opplevelse av de sjeldne!

Körkarlen

KÖRKARLEN (1921)

På nyttårsaften er drukkenbolten David Holm på fylla med to kompiser. Han forteller dem en gammel legende om at den siste personen som dør på nyttårsaften blir tvunget til å kjøre Dødens kjerre og frakte de dødes sjeler i ett helt år. Dette skal bli en natt hvor David må reflektere over sitt eget liv og møter en grufull skjebne.

Sammen med DR. CALIGARIS KABINETT (1920) og NOSFERATU (1922) regnes KÖRKARLEN som et mesterverk innen tidlig horrorfilm. Den har hatt uvurderlig innflytelse på blant andre Ingmar Bergman, Stanley Kubrick og en rekke skrekkfilmskapere. Inspirasjonen til den ikoniske øksescenen i THE SHINING (1980) har Kubrick hentet fra nettopp KÖRKARLEN.

Aktuelt