Tgr2 Tgr2 Tgr2 Tgr2 Tgr2 Tgr2

Stabens anbefalte sommerfilmer

Sommeren er på hell, og høsten er rett rundt hjørnet. Vi hjelper deg å holde på sommerstemningen en liten stund til med disse filmene anbefalt av oss i Kosmorama-staben.

Lrv

Den grønne solstrålen (1986)

Åh som jeg elsker Éric Rohmers klassiske Den grønne solstrålen (Le Rayon vert)! Jeg tror alle fra tid til annen har følt seg litt som hovedkarakteren Delphine.

Sommerferien har akkurat startet og gatene i Paris tømmes for folk som reiser ut av byen. Dette setter Delphine i en voldsom angsttilstand. Hun er nylig singel, uten ferieplaner og leter desperat etter en grunn til å dra ut av Paris. Reisen hun tar oss med på setter i gang følelser hos en hver person som har vært singel en sommer.

Produsent Melissa

A swedish love story 11

En kärlekshistoria (1970)

Dette er Roy Anderssons debutfilm og er i mine øyne en klassiker. Det er en varm og sjarmerende fortelling om den første kjærligheten og den barnslige spenningen som oppstår mellom ungdommer som tester ut ting for første gang, iblandet herlige absurde scener. Og ingen kan skape sommerstemning som svenskene!

Kommunikasjonsansvarlig Agnes

Lms

LITTLE MISS SUNSHINE (2006)

Min sommeranbefaling er Little Miss Sunshine - en roadtrip med en dysfunksjonell familie på tvers av USA som byr på både tragedie og feelgood. Man kan ikke unngå å bli varm om hjertet av denne filmen, selv når den trønderske høsten nærmer seg med stormskritt!

Juniorprodusent Julie

The godfather

Gudfaren I, II og III (1972, 1974, 1990)

Francis Ford Coppolas Gudfaren I, II og III gir meg den gode sommerfølelsen. Filmserien har 50-årsjubileum i år og vises i den anledning på Cinemateket i Trondheim ut august. Jeg vil anbefale folk å benytte anledningen til å samle en liten gjeng, spise god mat og se filmene sammen på det store lerretet hvis du er i Trondheim.

Festivaldirektør Silje

Call me by your name

Call me by your name (2017)

Sommerfølelsen fanges flott for meg i Luca Guadagninos Call me by your name. Her får vi som tilskuere mulighet til å bli med rundt omkring i solfylte norditalienske omgivelser gjennom et sanselig filmspråk og stemningsfull filmmusikk som levendegjør alt fra sjøbading og vindrikking til frihetsfølelse og forelskelse, mens det samtidig utspiller seg en humanistisk «coming-of-age» og «coming-out»-fortelling med utsøkt balanse mellom det søte og vakre og det såre og vonde. Det er rett og slett en film som i seg selv føles som en sommerromanse.

Filmansvarlig Mads

Aktuelt