Inshallah a Boy1 Inshallah a Boy1 Inshallah a Boy1 Inshallah a Boy1 Inshallah a Boy1 Inshallah a Boy1

Programserie: New Directors

I programserien New Directors har Kosmorama viet sitt konkurranseprogram til fremtidens filmskapere, de nye stemmene i den store globale filmverdenen som vi har tro på skal markere seg sterkt i årene som kommer. I denne programserien er det ikke bare filmene som skal være gode, regissørene skal også vise at de har noe ekstra som historiefortellere og/eller filmkunstnere. Kosmoramas programråd har i felleskap nominert de ti filmene som kjemper om prisen New Directors Award. Filmene i dette konkurranseprogrammet kjemper også om Publikumsprisen, som du kan være med å gi din stemme til etter å ha sett filmene på festivalen.

Scrapper3

Se trailer

Scrapper

I denne uimotståelige fortellingen møter du 12-åringen Georgie. Hun bor alene etter at mora døde, men det ser ut til at hun greier seg bra. Hun skaffer penger ved å stjele sykler som hun selger videre. Til barnevernet lyver hun om at en onkel – som ikke eksisterer – tar seg av henne. Det siste hun trenger er at en fullstendig ukjent og ansvarsløs pappa dukker opp på døra. Men så er det nettopp det som skjer!

Sweet Dreams3

Se trailer

Sweet Dreams

Det nederlandske ekteparet Jan og Agathe driver en plantasje i Indonesia på begynnelsen av 1900-tallet. Når Jan plutselig dør, må sønnen Cornelis komme hele veien fra Europa sammen med kona Josefien, som er høygravid. Det viser seg at testamentet byr på en katastrofal overraskelse for familien. Denne visuelt rålekre filmen er en skarpøyd og intelligent satire om Nederlands mørke kolonihistorie.

The Monk and the Gun3

Se trailer

The Monk and the Gun

Året er 2006. Bhutan skal innføre demokrati, og det blir annonsert et prøvevalg blant en befolkning som fortsatt er svært lojal mot den avgåtte kongen. Ikke alle er like begeistret for det store skiftet. I kjølvannet av dette blir en munk sendt ut på oppdrag fra sin læremester.

The Teacher

Den palestinske engelsklæreren Basem er mentor og fungerer som en farsfigur for elevene sine. Samtidig driver han en livsfarlig politisk motstandskamp mot de israelske bosetningene. Når okkupantene bestemmer seg for å rive hjemmet til to av elevene, brødrene Yacoub og Adam, får det fatale konsekvenser.
Regissør Farah Nabulsi kommer til Kosmorama og vil være til stede for for visningene torsdag 7. mars kl. 18:00 i Prinsen 2 og fredag 8. mars kl. 21:00 i Prinsen 3.

The Sweet East3

Se trailer

The Sweet East

Etter at Lillian stikker av fra en skoletur til Washington D.C. begir hun seg ut på en ferd som kanskje best kan beskrives som et slags “Alice i et ganske jævlig amerikansk eventyrland”. Hun hopper her etter mange merkverdige kaniner og leder oss ut på en surrealistisk reise, hvor hun blant annet møter anarkistiske pønkere, konspiratoriske nynazister, radikale muslimer, narsissistiske filmfolk og et satirisk polarisert samfunn.

The Rapture3

Se trailer

The Rapture

Lydia jobber som jordmor. Kjæresten hennes slår opp den samme dagen som venninna hennes, Salomé, får vite at hun er gravid. Lydia prøver å takle de store kontrastene i livet. Hun har et one-night stand med bussjåføren Milo, og hun hjelper Salomé så godt hun kan gjennom svangerskapet og fødselen. Når Lydia tilfeldigvis møter Milo igjen bestemmer hun seg for å fortelle en særdeles grov løgn, som kan få store konsekvenser.

Explanation for Everything13

Se trailer

Explanation for everything

Skoleåret er på hell, og Abel strever med å holde fokus på en nært forestående eksamen. På hjemmebane blir Abels liv dominert av hans nasjonalkonservative foreldre, mens på skolen er han håpløst forelsket i venninna Janka, som igjen er forelsket i den liberale historielæreren Jakab. Helt uforvarende havner Abel midt i skuddlinjen for de politiske motsetningene som preger dagens Ungarn.

Hoard1

Hoard

Sjuåringen Maria bor sammen med mora si i deres egen lille verden, der de samler søppel og tar vare på det som kan ha verdi – helt fram til verdenen deres plutselig faller sammen. Flere år senere er Maria blitt tenåring og bor i et fosterhjem. Den fremmede Michael gjør sin entré, og han åpner døra til fortrengte traumer, sterke følelser og galskap.

I Love You More3

Se trailer

I Love you more

I all hemmelighet har den sjenerte tenåringen Ben hatt en avstandsromanse med Leo. I over et år har de chattet, og snart skal de endelig møtes for første gang. Plutselig blir Bens innerste drøm satt på prøve når han står overfor et vanskelig veivalg.

Inshallah a Boy3

Se trailer

INSHALLAH A BOY

Nawal blir satt i en svært vanskelig situasjon etter å ha brått mistet mannen sin. Uten testament eller andre gyldige dokument, sier jordansk arvelov at hun ikke har rett på noe, rett og slett fordi hun er kvinne. Dette gjelder til og med foreldreansvaret for dattera Nora. Stadig mer desperat ser hun snart bare én mulig løsning: å føde en sønn.

Aktuelt