Aloners3 Aloners3 Aloners3 Aloners3 Aloners3 Aloners3

Programserie: New Directors

Gå ikke glipp av de ni perlene vi har plukket ut til konkurranseprogrammet vårt.

Kosmorama sitt konkurranseprogram, New Directors, er viet til framtidens filmskapere, de nye stemmene i den store globale filmverdenen som vi har tro på skal markere seg sterkt i årene som kommer. I dette programmet er det ikke bare filmene som skal være gode, regissørene skal også vise at de har noe ekstra som historiefortellere og/eller filmkunstnere.

Kriteriet er at de ikke skal ha laget mer enn tre helaftens fiksjonsfilmer. Kosmoramas programavdeling har i felleskap nominert de ni filmene som kjemper om prisen. Disse filmene utgjør vårt New Directors-program. En profesjonell jury kårer vinneren av New Directors Award blant disse.

Her er filmene i New Directors-programmet:

Aloners
Sørkoreansk film om en ung kvinne som har valgt å stenge omverdenen ute for å beskytte seg mot livets utfordringer.

Boiling Point
Dette energiske dramaet fra en restaurant i London er filmet i én sammenhengende tagning.

Costa Brava, Lebanon
En familie flytter vekk fra forurensning og forsøpling i Beirut til fordel for et bedre liv i et sommerhus i fjellet, men idyllen brytes.

Hit the Road – Veien videre
En frisk og uimotståelig spillefilmdebut av Panah Panahi (sønnen til Jafar Panahi).

Hive
Prisvinnende film fra Kosovo om en gruppe kvinner som må gå nye veier for å forsørge familiene sine etter at mange menn har forsvunnet i krigen.

Playground
Sju år gamle Nora prøver å gripe inn når storebroren Abel blir mobbet på skolen.

Scarborough
En nær fortelling om hvor sårbar man kan være i oppveksten.

The Apartment With Two Women
Et allerede ustabilt mor-datter-forhold blir enda verre når moren ved et "uhell" kjører over datteren.

The Braves
Denne fengende debutfilmen viser oppturer og nedturer i vennskapet mellom to unge mennesker i Paris og fremkaller både latter og tårer underveis.

Her er New Directors Award-juryen

Øystein Egge (f. 1987) har vært festivalsjef for filmfestivalen Movies on War i Elverum siden 2018. Han har blant annet bakgrunn fra Den norske filmfestivalen i Haugesund, New Nordic Films, Amandusfestivalen og Norsk filmklubbforbund. Øystein har en master i film- og fjernsynsvitenskap fra Høgskolen i Innlandet med fokus på vold i nyere Europeisk film.

Lisa Charlotte Baudouin Lie er regissør, skuespiller, dramatiker og forfatter. Hun har bakgrunn fra Akademi for Scenekunst og Stockholms Dramatiska Høgskola, og er snart ferdig med doktorgrad på Kunsthøyskolen i Oslo, avd. Teaterhøyskolen Hun har fått flere priser for sitt arbeid som scenekunstner, og er aktuell til våren på Forlaget Oktober med sceneteksten til stykket Mare som hun ble tildelt Ibsenprisen for i 2020. Lie dukket det siste året opp i Gritt av Itonje Søimer Guttormsen og Vi er her nå av Mariken Halle.

Christian Aune Falch er produsent i UpNorth Film og har produsert film for det norske og internasjonale markedet siden 2004. Noen av titlene han står bak er iHuman, Trond Giske - Makta rår, Oh, it Hertz! og Blackhearts. Filmene Aune Falch har produsert og co-produsert har blitt plukket ut til festivaler som IDFA, HotDocs, Berlinale og Vision du Reel, vunnet flere priser og solgt til TV-kanaler og strømmeplattformer over hele verden.

Aktuelt