NDA jury 2024 NDA jury 2024 NDA jury 2024 NDA jury 2024 NDA jury 2024 NDA jury 2024

Her er årets NDA-jury

I New Directors Award (NDA) har Kosmorama viet sitt konkurranseprogram til fremtidens filmskapere, de nye stemmene i den store globale filmverdenen som vi har tro på skal markere seg sterkt i årene som kommer.

I dette programmet er det ikke bare filmene som skal være gode, regissørene skal også vise at de har noe ekstra som historiefortellere og/eller filmkunstnere.

Kriteriet er at regissøren ikke har laget mer enn tre langfilmer. Festivalens programråd har kuratert filmene som inngår i konkurranseprogrammet. En profesjonell jury vil velge vinneren av New Directors Award blant disse.


Årets jury består av:

Ingrid dokka 680x354

Ingrid Falkenberg Dokka. Foto: Ida Meyn.

Ingrid Falkenberg Dokka

Ingrid har bakgrunn som medieviter, filmkritiker og festivalprodusent, tidligere også filmskaper og skuespiller. Etter 16 år som konsulent og rådgiver ved Norsk filminstitutt, takket hun ja til fire år som filmkonsulent ved Nordnorsk filmsenter i Tromsø. Nå jobber hun som leder av Sørnorsk filmsenter, fra 2020 og er for tiden bosatt i Kristiansand.

Foto: Ida Meyn.

Ola lund renolen 3115848506 o

Ola Lund Renolen

Ola Lund Renolen

Ola har en mastergrad i filmvitenskap fra NTNU og har bakgrunn som kinosjef i Kongsberg kino. Han var i Tromsø fra 1998 til 2004 som assisterende kinosjef i Tromsø kino, programsjef og festivalsjef for Tromsø Internasjonale filmfestival. Ola var med som kurator da Kosmorama ble etablert og har vært direktør og programsjef for Kosmorama.

Han har tidligere vært enhetsleder (2004-2006) for kulturenheten i Trondheim kommune, bystyrerepresentant i Trondheim siden 2015, og fra 2017-2019 var han varaordfører i Trondheim kommune. Nå jobber han som seniorrådgiver for Konsek IKS.

Marcin pienkowski BW

Marcin Pienkowski

Marcin Pienkowski

Marcin er festivalsjef (siden 2021) og tidligere kunstnerisk leder (2016-2021) for New Horizons International Film Festival i Wroclaw, Polen. Han er distribusjonssjef for New Horizons Association og medgründer av New Horizons VOD-plattform som er viet til arthouse-kino. Han er foreleser, filmhistoriker, redaktør og medforfatter av flere bøker om film. Han er også medlem av European Film Academy.

Aktuelt