Yellow Yellow Yellow Yellow Yellow Yellow

Minimalen Kortfilmfestival 23.-28. januar

Kjennes det lenge ut å vente helt til Kosmorama i uke 10? Ikke gå glipp at den 36. utgaven av Minimalen Kortfilmfestival 2024! Minimalen presenterer mer enn 230 unike kortfilmer fra tirsdag 23. til søndag 28. januar 2024 på Nova kinosenter og Cinemateket Trondheim.

Bilde: Stillbilde fra Yellow av Elham Ehsas

Kosmoramas venner i Minimalen Kortfilmfestival er klare for å fylle Nova og Cinemateket med hundrevis av kortfilmer, og dette er en begivenhet man virkelig ikke gå glipp av! Få med deg et håndplukket og kurartert utvalg av både norske og internasjonale kortfilmer fra morgen til kveld denne uken.

Her har vi plukket ut noen godbiter på programmet som vi gleder oss ekstra mye til.

Åpningsforestilling i Nova Kinosenter

Selveste åpningsforestillingen er et must for å kickstarte festivaluka!
Minimalen og Midtnorsk Filmsenter inviterer til festforestilling i Liv Ullmannsalen. I første halvdel presenterer Midtnorsk filmsenter to nye korte produksjoner fra regionale filmskapere. I andre halvdel vil Minimalen by på noen filmer og smakebiter fra festivalprogrammet som venter i løpet av uken.

Les mer

Skrekk: Ramaskrik presenterer

Grøsser-entusiast Miriam i kommunikasjonsavdelingen gleder seg ekstra mye til fredag kveld kl. 23:00, når et utvalg skrekkfilmer vises i Cinemateket i samarbeid med Oppdalsfestivalen Ramaskrik. Blant annet får vi et gjensyn med nederlandske Gnomes, også ble godt mottatt på Ramaskrik-festivalen i oktober 2023. I tillegg ser det ut til å være mange flere skrekkelige gode filmopplevelser på dette programmet

Les mer

Ugly Animation

I programmet Ugly Animation belyser kuratoren Aneta Ozorek endringene i skjønnhetskanoner i animasjon og hvordan det påvirker oppfatningen av arkitekturen til fremtidens animasjonsverdener. Oppdag styggheten i all sin prakt med verkene til kunstnere som leker med persepsjon og farger utenfor linjene, bokstavelig talt. Dette er et utvalg av profetene for en ny religion: Ugly is the New Beautiful.

Les mer

Nordisk konkurranseprogram

På Minimalen finnes både et nordisk og et internasjonalt konkurranseprogram, med prisutdeling på søndag i festivaluka. I det nordiske programmet konkurrerer 42 filmer (23 fra Norge og 19 fra Danmark, Finland, Island og Sverige) om flere gjeve priser. Disse filmene inngår i seksjonen NOR som omfatter 6 bolker med nordisk og norsk film i konkurranse. Regissørene blir presentert i starten av hvert program, og senere på kvelden snakker de om filmen sin i Møt filmskaperne.

Les mer

27

Stillbilde fra 27, Director: Flóra Anna Buda

Internasjonalt konkurranseprogram

INT er Minimalens internasjonale konkurranse for kortfilmer fra hele verden utenfor Norden (de nordiske og norske filmene konkurrerer i seksjonen NOR). 37 av verdens beste nye kortfilmer er valgt ut og presenteres i seks programmer. Regissørene blir presentert rett etter at filmen er vist, og publikum får da mulighet til å stille spørsmål.

Les mer

Aktuelt