Askepott 025 Askepott 025 Askepott 025 Askepott 025 Askepott 025 Askepott 025

Magisk premiere under åpen himmel

800 publikummere fikk oppleve eventyrlig ute-kino med Tre nøtter til Askepott i historiske omgivelser i Borggården.

Fredag 12. november var det premiere på den nye norske filmen Tre nøtter til Askepott. I den anledning var det premierevisning utendørs i Borggården.

Askepott 002

Arrangører var Kosmorama og Trondheim kino i samarbeid med Sparebank 1 SMN, Nordisk Film Distribusjon, Midtbyen Management og Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider.

Det var to visninger. Begge forestillingene ble utsolgt på under én time etter at billettene var lagt ut.

Askepott 013

I tillegg til selve filmen fikk publikum oppleve sirkuskunster av Sirkus Agio, stemningsfull sang ved damekoret Embla og det var salg av mat, drikke og selvfølgelig kinogodt. Ikke minst fikk publikum møte hovedrolleinnehaverne Astrid Smeplass og Cengiz Al. De ankom Borggården til hest og vogn. Alle kjenner til Astrid Smeplass som artist, men nå er hun også blitt skuespiller.

- Jeg er veldig stolt over det vi har laga, og det er stor stas å komme hit til Trondheim for å vise filmen til dere, sa Astrid Smeplass til publikum.

Askepott 017

Den historiske atmosfæren i Borggården danna en stemningsfull ramme rundt det spektakulære arrangementet. Gradestokken viste to plussgrader, og publikum hadde pakka seg inn i varme klær. Skylaget var ikke tykkere enn at månen og stjernene fikk skinne gjennom.

Askepott 026

Små og store lot seg begeistre av filmen.

- Filmen var morsom og veldig fin. Den beste scenen var da Askepott fikk den fine kjolen, sier Ingrid og Lea (begge 8 år) etter den ene visningen.

De syntes ikke det var noe kaldt med ute-kino.

- Det gjordet det bare bedre, for da fikk vi så mye frisk luft. Det at vi satt ute i Borggården passa veldig bra med filmen, sier de to.

Foto: Svein Hilmo

Askepott 028

Aktuelt