Sorry About the Demon1 Sorry About the Demon1 Sorry About the Demon1 Sorry About the Demon1 Sorry About the Demon1 Sorry About the Demon1

Kosmorama tar skrekkfilm på blodig alvor

Fra 2010 tok Kosmorama skrekkfilm på alvor gjennom programserien Ramaskrik. Uhyggen bredte seg og slo året etterpå rot på Oppdal hvor de etablerte Norges skumleste filmfestival – Ramaskrik filmfestival. Dette fryktinngytende samarbeidet pågår fortsatt.

Også i år vil publikum få oppleve horror, grøss og gru i kinosalens mørke. Til tross for at denne sjangeren når ut til et stort og entusiastisk publikum, blir skrekkfilmer ofte oversett når Oscar-statuettene skal deles ut. Etter årets nominasjoner tok skrekkfilm-skuespilleren Mia Goth bladet fra munnen og uttalte at Oscar-akademiet ikke tar skrekkfilm seriøst og at de utelates fra nominasjonene av politiske grunner og ikke for kvaliteten på filmene i seg selv.

På årets Kosmorama får du oppleve nevnte Mia Goth i samspill med Alexander Skarsgård i kanadiske Brandon Cronenbergs Infinity Pool. Filmen er fersk av året, rett fra Sundance og Berlin, og beskrives som en spinnvill miks av skrekk og sci-fi. Fra regissør og manusforfatter Emily Hagins kommer Sorry About the Demon – en fornøyelig horrorkomedie med norgespremiere på Kosmorama.

En annen film som har norgespremiere er Beth de Araújos skrekk-thriller Soft and Quiet, som er alt annet enn fornøyelig. Dette er et knyttneveslag av en film, en amerikansk ettermiddag fra helvete. Den koreanske regissøren Kim Hong-Sun stiller med Project Wolf Hunting, i programkatalogen heter det: regissør Hong-Sun Kim tøyer grensene ytterligere to hakk ved å frigjøre et eksperimentelt militært monster, som overgår alt annet av sørkoreansk skrekkfilm.

Og endelig vises Ti Wests prisbelønte Pearl med allerede omtalte Mia Goth i hovedrollen som yndig massemorder. Her fikk hun i hvert fall betalt for innsatsen og dro med seg flere kritikerpriser for beste hovedrolle.

Les mer om Ramaskrik-programmet her:

https://kosmorama.no/program/f...

Din største frykt er å bli stående uten billett til Ramaskrik-programmet som er et samarbeid med Ramaskrik filmfestival på Oppdal. Billettene er lagt ut. Med et klippekort på fem får du sett dem alle. Du finner mer billettinformasjon her:

https://kosmorama.no/billetter


Aktuelt