Fly so far3 Fly so far3 Fly so far3 Fly so far3 Fly so far3 Fly so far3

Hør Kosmorama podkast

For andre år på rad produserer Kosmorama podkast! I år presenterer vi to episoder der vi på ulike måter belyser hvordan film er et medium som egner seg til å sette søkelys på menneskerettigheter.

Podkast-episodene fra 2021 er også tilgjengelige i lenken over.

I den første av årets episoder møter vi generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International Norge og festivalsjef Ketil Magnussen i dokumentarfilmfestivalen Human. De to vil snakke om kraften som ligger i dokumentarfilmformatet med utgangspunkt i filmen Fly So Far. Filmen vises på både Human i Oslo i starten av mars og på årets Kosmorama. Egenæs kommer selv til Kosmorama for å snakke om filmen i forbindelse med visninger 8. mars. Skaff deg billetter her.

I Fly So Far følger vi Teodora Vásquez som måtte sone en fengselsdom anklaget for å ha drept et barn hun mistet i dødfødsel. El Salvador har en av verdens strengeste abortlover og Amnesty International har vært en viktig støttespiller for å få Teodora ut av fengselet.

I andre episode møter vi festivalsjef Silje Engeness i Kosmorama i samtale med filmkoordinator Emil Aleksander Finvold. Her forteller de to om filmer på Kosmoramas program der menneskerettigheter er et overordnet tema. I denne episoden kommer de også inn på forskjeller og likheter mellom å bruke fiksjonsfilm eller dokumentar som ramme.

Journalist Randi Lillealtern fra Historiebruket leder begge episodene.

Årets podkast er støttet av Fritt Ord og er et samarbeid mellom Amnesty International Midt-Norge, Human International Documentary Film Festival og Kosmorama.

Aktuelt