Anniversary from the stage WPR09848 Foto Emilie Wulff Skårild Anniversary from the stage WPR09848 Foto Emilie Wulff Skårild Anniversary from the stage WPR09848 Foto Emilie Wulff Skårild Anniversary from the stage WPR09848 Foto Emilie Wulff Skårild Anniversary from the stage WPR09848 Foto Emilie Wulff Skårild Anniversary from the stage WPR09848 Foto Emilie Wulff Skårild

Gratulerer til Dag Hoel med NTNU Filmpris 2024

Vi gratulerer Dag Hoel med NTNU Filmpris!
Den internasjonalt anerkjente filmprodusenten har hatt stor betydning for den lokale filmbransjen i Trondheim. Juryen trekker frem at prisvinneren har vist stor vilje til å inkludere unge, lokale talenter, i store nasjonale og internasjonale produksjoner tidlig i deres karrierer.

Foto: Emilie Wulff Skårild

Dag Hoel har bidratt aktivt i flere lokale produksjonsselskap, og var en av grunnleggerne av dokumentarfilmselskapet Faction Film i 2004.

Selskapet var i flere år toneangivende for dokumentarfilmproduksjon i trøndelagsregionen, og i dag driver han sitt eget produksjonsselskap.

Han er kanskje best kjent i Trondheim som produsent for filmen Trondheimsreisen. Filmen hadde premiere under Kosmorama i 2018, og ble en stor publikumssuksess. I kjølvannet av Trondheimsreisen fikk han restaurert og produsert en rekke lokale historiske filmer, og er dermed en viktig bidragsyter til den norske filmarven.

I løpet av de senere årene har Hoel blitt en anerkjent internasjonal produsent. Spesielt gjennom co-produksjoner av fiksjons- og dokumentarfilmer med opphav i Sør-Amerika.

Disse filmene har oppnådd stor internasjonal anerkjennelse og er tildelt priser og nominasjoner ved en rekke internasjonale filmfestivaler, blant annet i Venezia, Berlin, Tribeca, og helt nylig i Havanna.


Om NTNU Filmpris

NTNU Filmpris er et samarbeid mellom NTNU og Kosmorama og skal hedre aktører som jobber for å fremme trøndersk filmproduksjon og som ved hjelp av egne aktiviteter er med på å synliggjøre og utvikle det filmfaglige miljøet i Trondheim – og Trøndelag.

Jury for NTNUs filmpris 2024:

Sven Østgaard– Universitetslektor, Institutt for kunst- og medievitenskap, NTNU

Eli Gjerde – Daglig leder, Midtnorsk Filmsenter

Eric Vogel – Produsent og representant fra den utøvende filmbransjen

Silje Engeness – Direktør, Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival

Brit Moen Tjørstad – Seniorrådgiver, Kommunikasjonsavdelingen NTNU


Aktuelt