Makta header v3 Makta header v3 Makta header v3 Makta header v3 Makta header v3 Makta header v3

GRATIS FØRPREMIERE - MAKTA DEL 2

Unik mulighet til å oppleve Makta på det store lerretet i Trondheim.

Tirsdag 5. desember klokka 19.00 inviterer Kosmorama til gratis førpremiere i Nova 9 på de to første episodene i del 2 av Makta. Da blir den røde løperen rullet ut for konseptuerende regissør for hele serien, Yngvild Sve Flikke, og regissør Elle Márjá Eira som har regien på episode 7 som er en av de to episodene vi viser denne kvelden. Etter at episodene er vist blir det en kort panelsamtale mellom de to regissørene og kommentator og filmanmelder Terje Eidsvåg fra Adresseavisen om serien. Samtalen blir ledet av direktør i Kosmorama, Silje I. Engeness, og det vil også være muligheter for publikum til å stille spørsmål til panelet.

Makta vant prisen for beste serie og beste musikk på prisutdelingen under Cannesseries i vår og serien har også blitt en stor suksess blant norske tv-seere denne høsten. Serien er basert på virkelige hendelser og følger maktkampen i Arbeiderpartiet i 1970- og 1980-årene, og blir introdusert som en fortelling «basert på sannhet, løgn og dårlig hukommelse».

Episodene som vises på Nova kinosenter 5. desember er:

Image004

EP. 7 - ELVA SKAL LEVE

Tretten kvinner ankommer Oslo. To menn sultestreiker. Den nye statsministeren synes det er viktig at de blir hørt, men det er litt mye som skjer i dag.

Image003

EP. 8 - TIL KAMP KAMERATER

Reiulf forteller Arvid om komplottet han er utsatt for på landsmøtet.

Disse episodene vises ikke på NRK før 7. og 14. januar 2024, så her får du muligheten til å se dem lenge før premieredato!

Vi gjør oppmerksomme på at visningen vil ha engelske undertekster slik at også Kosmoramas internasjonale publikum kan ha mulighet for å oppleve denne prisvinnende serien.

Etter arrangementet kan de som vil gjerne gå videre til Bar Moskus for å fortsette praten om Makta utover kvelden.

Makta - på stort lerret er gratis, men du må hente ut billetter her.

Arrangementet har et begrenset antall plasser. Dersom du har tatt ut billett, men likevel ikke får brukt den, ønsker vi at du gir beskjed på admin@kosmorama.no slik at vi kan gjøre billetten tilgjengelig for noen andre.

Arrangementet er et samarbeid mellom Kosmorama - Trondheim internasjonale filmfestival, Trondheim kino, Motlys, Novemberfilm og NRK.

Aktuelt