Filmtips nettside header ke22 Filmtips nettside header ke22 Filmtips nettside header ke22 Filmtips nettside header ke22 Filmtips nettside header ke22 Filmtips nettside header ke22

Filmtips uke 22

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for denne uken.
Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

The Sweet East

Sweeteast

Hvor: Trondheim Kino

Gikk du glipp av denne på Kosmorama i år? Nå har du sjansen til å se The Sweet East på Trondheim Kino!

«Mesterfotograf Sean Price Williams fikk Cannes-festivalen til å eksplodere med sin første film som regissør!» - Montages Lillian, en tenåring fra Sør-Carolina, skilles fra klassen sin på en skoletur til Washington DC under en skyteepisode på en bar. Derfra legger hun ut på et Alice i eventyrlandaktig eventyr til de mørkeste avkrokene av samtidens USA.

Før The Sweet East tok Cannes-festivalen med storm i vår, var Sean Price Williams først og fremst kjent som filmfotograf for filminteresserte. Gjennom fotoarbeid på noen uavhengige amerikanske filmer, har han markert seg som en svært spennende filmfotograf. Med regidebuten stadfester han dette ytterligere. Filmen, en nihilistisk reise gjennom USA, der hverken konservative eller liberale er trygge, er stappfull av bekmørk humor som på mesterlig vis tar tempen på en nasjon på bristepunktet. Foran kameraet har Williams med seg stjerneskuddet Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always), Simon Rex (Red Rocket), Jacob Elordi (Euphoria), og en rekke andre.

True Stories

Truestories2

Hvor: Cinemateket

I 1984 kom new wave-bandet Talking Heads ut med konsertfilmen Stop Making Sense. Den viste seg å bli en stor suksess, både blant kritikerne og publikum. Frontmann David Byrne, alltid på utkikk etter alternative medier å utfolde seg i, brukte sin ferske suksess i filmbransjen til å overtale Warner Bros. til å utgi hans første, og til dags dato eneste, helaftens spillefilm.

I filmen drar David Byrnes forteller til den fiktive byen Virgil i Texas. Byen er fylt med rare og musikalske karakterer som forbereder seg på å feire byens 150-årsjubileum. Hans interaksjoner med byens innbyggere danner basisen for filmens handling.

Til tross for stort selskap i ryggen og store navn som John Goodman i rollene fikk Byrne full kreativ frihet til produksjonen, et faktum som er tydelig i sluttproduktet. David Byrne sin unike humor, skarphet og estetikk kan føles i hver eneste scene. En fryd fra start til slutt.

Sangene fra filmen ble gitt ut på to ulike album. Den ene ble soundtrack og inneholdt låtene sunget av skuespillerne fra filmen, den andre inneholdt Talking Heads sine egne innspillinger og ble deres syvende studioalbum.

Omtale: Bergen filmklubb/red.

Mandibles

Mandibles2

Hvor: Strømming, Filmoteket

De middels smarte kjeltringene Jean-Gab og Manu finner en gigantisk flue i bagasjerommet på en bil de har stjålet for å utføre et budoppdrag. Den er på størrelse med en gårdskatt. Men i stedet for å stikke av i redsel og prøve å glemme det de har sett, bestemmer de seg for å adoptere fluen, som de kaller Dominique, og lære den opp i bankran. Vanviddet følger i kjølvannet av deres beslutning.

Aktuelt