Filmtips nettside header uke18 Filmtips nettside header uke18 Filmtips nettside header uke18 Filmtips nettside header uke18 Filmtips nettside header uke18 Filmtips nettside header uke18

Filmtips Uke 18

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for denne uken.
Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Monkey Man

Mm

Hvor: Trondheim Kino

Dev Patel (Lion, Slumdog Millionaire) debuterer som regissør med denne actionfylte hevnfortellingen satt til Mumbai.

Inspirert av legenden om Hanuman, ikonisk for styrke og mot i hinduismen, møter vi Kid (Patel), som etter en traumatisk barndom, opparbeider seg ferdigheter i et ulovlig boksemiljø. Han har en plan om å infiltrere en ond kriminell elite, gjennom å bli ansatt "på gulvet", for så å nå dem som en gang tok alt fra ham.

Monkey Man er proppet med action og storslagne kampscener, som tidlig gjorde at det ble trukket assosiasjoner til John Wick-universet. Jordan Peele (Nope, Get Out) produserer filmen, mens Dev Patel debuterer som regissør.

Infernal Affairs

Departed

Hvor: Cinemateket

Andrew Lau og Alan Mak lagde Infernal Affairs i 2002, og i 2003 kom del 2 og 3. I beste Gudfaren-stil skildrer disse tre filmene maktkampen i og mellom triadene og politiets kamp for å prøve å knekke dem, volden, enkeltpersoner og familiers skjebner – alt vevd sammen til et tett, dynamisk og spennende nett.

Yan (Tony Leung) er en veteranpolitimann som har tilbrakt tiår undercover og infiltrert forbryterligaer. Ming (Andy Lau) er en ung triad som ble plantet i politistyrken for flere år siden og som nå er blitt forfremmet til overkonstabel. Begge mennene er trette av å leve en hemmelig og ensom tilværelse i gråsonen mellom det gode og det onde.

The Departed

Departed1

Hvor: Strømming

Skal du se Infernal Affairs på Cinemateket passer det ypperlig å følge det opp med Scorseses remake; The Departed!

Colin Sullivan er en gangster som infiltrerer Bostonpolitiet og politimannen Billy Costigan gjør det samme - men i underverdenen.
Når deres respektive dekkoperasjoner står i fare for å bli avslørt, viser det seg dessuten at de er på sporet av hverandre.

Aktuelt