Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy

Filmtips uke 15

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for denne uken.
Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Back to Black

Backtoblack

Hvor: Trondheim Kino
En feiring av en av det 21. århundrets mest ikoniske - og dypest savnede – musikkstjerner. Back to Black forteller den ekstraordinære historien om Amy Winehouse. Ved å male et levende bilde av Camden-gatene hun kalte hjemme og vise veien mot global berømmelse, hedrer Back to Black Amys kunstnerskap, vidd og ærlighet, i tillegg til å prøve å forstå demonene hennes. Et modig blikk på musikkindustriens "kjendismaskin" og en solid hyllest til et talent som man bare får oppleve en gang per generasjon.

The Dupes

Dupes

Hvor: Cinemateket

The Dupes er inspirert av romanen Men in the Sun (1963) av forfatter og leder for Folkefronten for Palestinas frigjøring Ghassan Kanafani, lagt til den arabisk-israelske krigen i 1948, den første serien av væpnede konflikter mellom det da nyopprettede Israel, Palestina og de arabiske nabostatene. Regissør Tewfik Saleh, som selv var fra Egypt, var selvfølgelig også påvirket av konfliktene som kom senere i regionen.

Tre palestinske flyktninger prøver å komme seg via Irak til Kuwait, hvor de tror frihet og arbeid venter. De tre mennene representerer tre ulike generasjoner og tre faser av Palestinas historie. Men kan det finnes en individuell lykkelig slutt på en kollektiv krise?

Amy

Amy

Hvor: strømming

Tross at hun bare har gitt ut to album, så er Amy Winehouse en av de største musikkikonene i britisk historie. Med en stemme som ofte beskrives som en blanding av Billie Holiday, Dinah Washington og Sarah Vaughan, var Amy Winehouse en popstjerne med soul og et grensesprengende musikalsk talent. En dokumentar som inneholder Amys egne ord, usett filmmateriale og upubliserte sanger.

Aktuelt