Good Madam Good Madam Good Madam Good Madam Good Madam Good Madam

Få med deg disse skrekkfilmene

Kosmorama byr på et rikt program, spekket med filmer fra hele verden og i ulike sjangre. Visste du at vi også har en egen programserie som er viet skrekkfilmsjangeren?

Programserien Ramaskrik tar deg med til de skrekkeligste avkrokene i verden og består i år av disse filmene:

Good MadamLes mer og kjøp billetter
HellbenderLes mer og kjøp billetter
SaloumLes mer og kjøp billetter
Samuel’s TravelsLes mer og kjøp billetter
The MediumLes mer og kjøp billetter
I tillegg får du en unik mulighet til å oppleve grøsserklassikeren The Thing (1982) utendørs i bakgården på Café Ni Muser. Les mer og kjøp billetter.

Skrekkfilmprogrammet vårt er et samarbeid med Ramaskrik filmfestival. Vi har tatt en prat med festivalsjef for Ramaskrik, Morten Haagensen.

- Hva kan publikum vente seg i årets Ramaskrik-program på Kosmorama?
- Et veldig variert program med filmer fra flere verdensdeler. Thrillere, action, svart komedie og creepy filmer som alle på et eller annet vis kan gå inn i sjangeren skrekkfilm. Vi synes selv vi har komponert et svært spennende program, sier Haagensen.

Ser over 200 filmer i året
- Å plukke film er jo det gøyeste vi gjør. Det er jo filmen vi lever og ånder for. Ramaskrik har et programråd som består av åtte personer som ser film for vår egen festival, Kosmorama og Minimalen. Hele året gjennom ser vi godt over 200 filmer, sier Haagensen og fortsetter:

- Det er alltid viktig for oss å finne filmer folk kjenner igjen som skrekkfilmer, men samtidig liker vi å utfordre publikum litt i sjanger. Ta f.eks. en av årets filmer: Samuel’s Travels fra Latvia. Det er en svart komedie, som har trekk over seg til å være forstyrrende nok til å puttes inn i Ramaskrik-seksjonen. Denne filmen får du garantert ikke se noen andre plasser enn på Kosmorama, benytt sjansen! Det er viktig for oss å være aktuelle og representativ i kjønn, geografi, mm. Hadde vi kun vist amerikanske mainstreamfilmer ville vi bomma, selv om vi er veldig glad i dem også.

Skrekkfilmfestival i oktober
Dersom du er interessert i å se flere skrekkfilmer, kan du ta turen til Oppdal i høst. Årets utgave av filmfestivalen Ramaskrik arrangeres 20.-23. oktober.

- Vi samler film- og horrorfans fra hele Norge til ei morsom, spennende og mørk høsthelg på fjellet, sier Haagensen og poengterer at festivalen legger vekt på det sosiale og besøk av filmskapere, samt et program med ca. 25 langfilmer.

Men først er det altså Kosmorama 7.-13. mars. Gjør deg klar til nifse filmopplevelser i kinomørket! Du kan også sjekke ut alle de andre filmene i Kosmoramama-programmet her.

Aktuelt