WPR02581 Emilie Wulff Skårild WPR02581 Emilie Wulff Skårild WPR02581 Emilie Wulff Skårild WPR02581 Emilie Wulff Skårild WPR02581 Emilie Wulff Skårild WPR02581 Emilie Wulff Skårild

Aldersgrenser på Kosmorama

På festivalen i 2024 går Kosmorama bort fra den tidligere 15 års aldersgrensen på festivalen, og setter aldersgrenser på hver enkelt film på festivalen ut i fra distributørenes og Medietilsynets retningslinjer for aldersgrenser. Her er en innføring i hva dette betyr for deg som festivalgjenger.

Gradientaldersgrenser

Aldersgrensene i Norge er: Tillatt for alle (A), 6 år, 9 år, 12 år, 15 år og 18 år.

Disse er aldersgrensene vi tar i bruk når vi vurderer filmer til festivalen. Aldersgrensene er satt ut fra en vurdering om innholdet i filmen kan være skadelig for personer under den aktuelle aldersgrensen. Det skal ikke tas hensyn til om filmen passer for barnet. Slike vurderinger er opp til foreldre og foresatte.

I programkatalogen og på programoversikten på nettsiden vil alle filmene være tydelig merket med aldersgrense. Noen av våre arrangementer vil også ha aldersgrense 18 år grunnet skjenkebevilling tross en lavere aldersgrense på filmen. Disse arrangementene vil være tydelig merket med 18 års aldersgrense, og da er det 18 år som gjelder uavhengig av filmens aldersgrense.

Aldersgrenser i praksis

Alle barn kan gå på film med 6-årsgrense når de er sammen med foresatte eller et voksent følge som har fått tillatelse fra foreldre/foresatte. Voksenpersonen må være fylt minst 18 år og fått lov av de foresatte å ta med barnet på kino.

For aldersgrensene 9, 12 og 15 år kan du ta med barn som er inntil tre år yngre.

18-årsgrensen er absolutt. Det vil si at alle må være 18 år for å kunne se filmen.

Kinoen har rett og plikt til å gjennomføre alderskontroll.

Foto toppbilde: Emilie Wulff Skårild

Aktuelt