Utekino på HAVET: Pride

  • HAVET Arena
  • 27. juni 20:00 22:00
Pride

Velkommen til storslagen utekino på HAVET!

HAVET i samarbeid med Kosmorama filmfestival ønsker velkommen til fire dager med filmvisninger for både store og små. Det er få måter å se film på som er mer stemningsfull, og dette er virkelig en opplevelse som er verdt å få med seg – uansett hva gradestokken viser. Kle deg godt og ta turen!

Program

Pride - torsdag 27. juni kl. 20.00
Ett glass til - fredag 28. juni kl. 20.00
Ponyo på klippen ved havet - lørdag 29. juni kl. 13.00
Sangen fra havet - søndag 30. juni kl. 13.00

Praktisk info

Storskjerm er plassert utenfor hovedinngangen til HAVET.
Det er sitteplasser foran skjermen, ta med sitteunderlag for ekstra komfort.

Det er mulighet for å kjøpe mat og drikke.
Filmen begynner ved annonsert tid.
For mer info om arenaen, se: https://www.havetarena.no/
Filmvisningene er gratis, men krever påmelding.

Om filmen:

Pride (2014) er en herlig og fantastisk morsom film om to fullstendig ulike kulturer som krasjer i hverandre, og som forsøker så godt de kan å samarbeide mot et felles mål.

Året er 1984 og Margaret Thatcher styrer Storbritannia med jernhånd. Gruvearbeiderne streiker og mange familier sliter med å få endene til å møtes. I London bestemmer en gjeng med homofile seg for å samle inn penger til gruvearbeidernes familier. De identifiserer seg med gruvearbeidernes kamp mot overmakten og etablerer aktivistgruppen "Lesbians and Gays Support the Miners". De samler inn penger, men har store problemer med å finne noen som ønsker å ta i mot. Til slutt får de kontakt med et gruvesamfunn i Wales og setter seg i den fargerike minibussen for selv å overlevere donasjonen. Det blir en kulturkollisjon uten like.

Pride er basert på virkelige hendelser, og er umulig ikke å bli rørt av. Filmen har et solid skuespillergalleri bestående av blant andre Bill Nighy, Imelda Staunton og Dominic West og et lydspor med svingende 80-talls hits.

Aldersgrense: 15 år
Språk: Engelsk tale, norsk undertekst