Seminar: Musikkfilm

  • Café Ni Muser
  • 10. mars 16:00 19:00
Seminar musikkfilm

ARRANGEMENTET ER GRATIS

Kosmorama, i samarbeid med NTNU og Rockheim, ønsker velkommen til seminar om musikkfilm og punk!

Seminarets tre samtaler modereres av film- og musikk-kritiker, medieviter og kulturjournalist Ida Madsen Hestman (Klassekampen, NRK, TBATBA.no, montages.no), og består av tre deler:


Del en:

Punk i film

På hvilke måter skildres punkscenen på film? Og hvordan står det egentlig til med punken som sjanger på film i dag?

En samtale med filmskaper Thomas Robsahm («a-ha The Movie»), , førstekonservator Morten Haugdahl fra Rockheim og en artist fra punk-scenen. Samtalen er knyttet til blant annet Kosmorama-filmen «Poly Styrene: I am a Cliché» (2021) og den hardbarka trønderske punkscenen.

Førsteamanuensis Asbjørn Tiller fra NTNU (forsker på lyden og musikkens rolle i kunstneriske uttrykk - deriblant film) skulle også komme, men er dessverre blitt syk.

Del to:

Work in progress: «Brevet til Håkon Banken»

Filmskaper Martin Walther snakker om sin metode, og hvordan han kombinerer eksisterende arkivmateriale med nye dramatiseringer i sin kommende dokumentarfilm om country-artisten og kultfiguren Håkon Banken. Samtalen er også tilknyttet hans regidebut «Togrøvere» (2019).

Del tre:

Musikkdokumentar som sjanger

Hva er det som gjør musikkdokumentarer så tiltalende? Vi møter filmskapere bak «a-ha The Movie» (2021), Aslaug Holm og Thomas Robsahm for å grave litt i den stadig mer populære filmsjangeren «musikkdokumentar».

Seminarene er åpne for alle med interesse for musikk, film eller begge deler. Man trenger ikke noe forkunnskap eller å ha sett de nevnte filmene for å delta.


Foto: Kinolibrary