DNS STILL11

Adressa-samtalen på Kosmorama: Anders Hammer

  • Prinsen 5
  • 07. mars 17:00
9 16 arrangementsbilde

Journalist, forfatter og dokumentarfilmskaper Anders Hammer kommer til Kosmorama med to av sine filmer: Do Not Split (2020) og The Takeover (2023). Torsdag 7. mars blir det holdt en filmvisning etterfulgt av en samtale mellom Anders Hammer og Adresseavisens Anne Dorte Lunås.

Adresseavisens Anne Dorte Lunås intervjuer Anders Hammer etter visning av filmene. Han var der da Taliban tok kontroll over Afghanistan. Han dokumenterte Hong Kong-demonstrantenes protester mot Kina. Nå reiser han inn og ut av Ukraina. Anders Hammer har i en årrekke bodd og reist i krigs- og konfliktområder. Etter å ha jobbet med Afghanistan i over 15 år, hva tenker han om situasjonen i dag? Hvordan jobber han? Og hva ønsker han å oppnå med dokumentarene sine?

Do Not Split ble nominert til Oscar for beste kortdokumentar og gir et ultranært bilde av demonstrasjonene som brøt ut i Hong Kong i 2019. Gjennom ett år følger filmen de pro-demokratiske demonstranstrantene. De blir møtt av et voldelig politi når de kjemper mot innføringen av lover som støttes av myndighetene i Beijing og som truer friheten til innbyggerne i Hong Kong.

Anders Hammers nyeste film The Takeover, som ble spilt inn i 2021 og 2022, dokumenterer Afghanistans dramatiske endring da Taliban igjen tok kontroll over landet etter USAs tilbaketrekning. Dette får voldsomme konsekvenser for kvinners rettigheter og hverdagslivet ellers, og filmen kommer tett på både aktivistene og Taliban-regimet.

Arrangementet er et samarbeid mellom Kosmorama og Adresseavisen.
Billetter til arrangementet er tilgjengelig fra 16. februar.

The Takeover 1

Foto: The Takeover