Do Not Split1 Anders Hammer Do Not Split1 Anders Hammer Do Not Split1 Anders Hammer Do Not Split1 Anders Hammer

FOKUS: ANDERS HAMMER

  • 150 min
  • Norge
  • Spesialvisning
  • 12 år
  • 1 Visning
Do Not Split1 Anders Hammer
The Takeover 1

Møt den Oscar-nominerte dokumentarfilmskaperen, journalisten og forfatteren Anders Hammer. Han kommer til Kosmorama med to av sine kortfilmer: Do Not Split (2020) og The Takeover (2023). Etter visningene blir han intervjuet av Adresseavisens Anne Dorte Lunås.Les mer

Do Not Split 35 min

Originaltittel: Do Not Split
Regissør: Anders Hammer
Land/år: Norge 2020
Språk: mandarin, kantonesisk, engelsk
Tekst: engelsk

Denne filmen ble nominert til Oscar for beste kortdokumentar og gir et ultranært bilde av demonstrasjonene som brøt ut i Hong Kong i 2019. Gjennom ett år følger filmen de pro-demokratiske demonstrantene. De blir møtt av et voldelig politi når de kjemper mot innføringen av lover som støttes av myndighetene i Beijing og som truer friheten til innbyggerne i Hong Kong.

The Takeover 35 min

Originaltittel: The Takeover
Regissør: Anders Hammer
Land/år: Norge 2023
Språk: dari, pasjto, engelsk
Tekst: engelsk

Anders Hammers nyeste film, som ble spilt inn i 2021 og 2022, dokumenterer Afghanistans dramatiske endring da Taliban igjen tok kontroll over landet etter USAs tilbaketrekning. Dette får voldsomme konsekvenser for kvinners rettigheter og hverdagslivet ellers, og filmen kommer tett på både aktivistene og Taliban-regimet.

Adressa-samtalen med Anders Hammer

Anders Hammer har i en årrekke bodd og reist i krigs- og konfliktområder. Nå reiser han inn og ut av Ukraina. Etter å ha jobbet med Afghanistan i over 15 år, hva tenker han om situasjonen i dag? Hvordan arbeider han? Og hva ønsker han å oppnå med dokumentarene sine? Adresseavisens Anne Dorte Lunås intervjuer Anders Hammer etter visning av filmene Do Not Split og The Takeover.

Visning

Torsdag 07. mars 17.00 17.00 Prinsen 5
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel DO NOT SPLIT/THE TAKEOVER
Regissør Anders Hammer
Lengde 150 min
Land Norge
Tekst engelsk

Filmen er en del av programserien

Spesialvisning