Adressa-samtalen på Kosmorama: Ibelin

  • Prinsen 6
  • 05. mars 18:00 20:40
16 9 arrangementsheader

Kosmorama viser en førpremiere på dokumentarfilmen Ibelin tirsdag 5. mars, og til visningen kommer produsent og vinner av årets Edith Carlmar pris Ingvil Giske, og forsker Beate Wold Hygen som skal ha en samtale ledet av Adresseavisens Anne Dorte Lunås.

Dokumentarfilmen Ibelin har rørt seerne og allerede sanket en rekke priser. Regissør Benjamin Ree har i flere år jobbet med dokumentaren om Mats Steen, World of Warcraft-spilleren som ble født med en muskelsykdom, og som døde bare 25 år gammel. «Historien om gameren som foreldrene trodde døde ensom, men som fant sin flokk i dataspill, er et av flere eksempel på norsk dokumentar i verdensklasse for tida», skrev Adresseavisens filmanmelder Terje Eidsvåg.

Hvordan jobbet Ingvil Giske med filmen? Hva gjorde inntrykk på henne? Og hva lærte hun av å lage filmen om Mats og hans verden på nettet? I samtalen deltar også gamingforsker Beate Wold Hygen fra NTNU Samfunnsforskning. Fra å bli nærmest uglesett på foreldremøter, ble hun over natta møtt med større interesse når hun snakket om dataspill - etter at historien om Mats ble kjent.
*Regissør Benjamin Ree er dessverre forhindret fra å delta i samtalen.