Women Without Men Shirin Neshat Courtesy the Artist Goodman Gallery and Gladstone Gallery Women Without Men Shirin Neshat Courtesy the Artist Goodman Gallery and Gladstone Gallery Women Without Men Shirin Neshat Courtesy the Artist Goodman Gallery and Gladstone Gallery Women Without Men Shirin Neshat Courtesy the Artist Goodman Gallery and Gladstone Gallery

WOMEN WITHOUT MEN

  • 95 min
  • Tyskland, Østerrike, Frankrike
  • Spesialvisning
  • 12 år
  • 1 Visning
Women Without Men Shirin Neshat Courtesy the Artist Goodman Gallery and Gladstone Gallery

Under det britisk-amerikanske kuppet i sommeren 1953 for å styrte Irans første demokratisk valgte regjering, flettes livene til fire iranske kvinner sammen. På flukt til en bortgjemt frukthage danner kvinnene et lite fellesskap av omsorg og trøst. Men det uforstyrrede livet varer ikke, og kvinnene blir snart igjen konfrontert med de politiske urolighetene i landet sitt.


© Shirin Neshat. Courtesy the Artist; Goodman Gallery; and Gladstone Gallery

Les mer

Med filmatiseringen av Shahrnush Parsipurs magiske realistiske roman, skapte den anerkjente iranske kunstneren Shirin Neshat sin sterke regidebut. Women Without Men fanger det kritiske øyeblikket da håpet til en nasjon ble knust av fremmede makter. Et historisk vendepunkt som direkte førte til den islamske revolusjonen i 1979 og det Iran vi kjenner i dag.

Filmen viser Neshats poetiske og sterke politiske bilder på en mesterlig måte og ga henne velfortjent Sølvløven for beste regi på filmfestivalen i Venezia i 2009.

Posten Moderne presenterer …

Posten Moderne har i år gått sammen med Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival for å lage et spesialkuratert filmprogram. Med inspirasjon fra festivalens programserie New Directors viser Posten Moderne presenterer ... et utvalg debut spillefilmer laget av internasjonalt anerkjente billedkunstnere. De utvalgte kunstnerne representerer ulike generasjoner og viser hver for seg hvordan det billedkunstneriske øyet kan være med på å skyve grensene for spillefilm-mediet. Opplev mesterlige og særegne filmopplevelser som aldri før har vært vist på det store lerretet i Midt-Norge!

Posten Moderne er Trondheims nye museum for moderne kunst og samtidskunst. Museet blir etablert i byens tidligere hovedpostkontor i Dronningens gate 10, et ikonisk jugendbygg fra 1911 av den lokale arkitekten Karl Norum. Museet planlegger åpning i første kvartal 2025 og vil presentere et skiftende utstillingsprogram av både anerkjente historiske kunstnere og samtidskunstnere, i tillegg til museets faste samling. Inntil museumsbygget står ferdig, presenterer Posten Moderne ulike kunstneriske prosjekter på offentlige arenaer i Trondheim.

Samarbeidet med Kosmorama er årets første eksempel på dette.

© Shirin Neshat. Courtesy the Artist; Goodman Gallery; and Gladstone Gallery

Visning

Lørdag 09. mars 14.15 14.15 Prinsen 2
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel Zanan-e bedun-e mardan
Regissør Shirin NESHAT
År 2009
Lengde 95 min
Land Tyskland, Østerrike, Frankrike
Språk persisk, engelsk
Tekst engelsk
Skuespillere Pegah Ferydoni, Arita Shahrzad, Shabnam Tolouei

Filmen er en del av programserien

Spesialvisning