Tove2 Tove2 Tove2 Tove2

Tove

  • 100 min
  • Finland, Sverige
  • Mennesker imellom
TOVE 2020 Alma Pöysti Movie Tove Jansson
Tove2
TOVE Film 2020 Movie Alma Pöysti Tove Jansson Vivica Bandler Krista Kosonen

Tove er et energisk og medrivende drama som skildrer livet til den unge Tove Jansson, skaperen av Mummitrollet. Filmen tar oss med til Helsinki like etter krigen, hvor Tove forsøker å slå gjennom som kunstner, men stadig er i skyggen av sin far, billedhugger Jansson. Det er en tid fylt av følelsen av frihet i både kunsten, samfunnet og kjærligheten.

Les mer

Tove innleder et åpent forhold til den gifte politikeren Atos Wirtanen, men når hun møter teatersjef Vivica Bandler blir forelskelsen i henne altoppslukende. Bandler ser tegningene til Tove som etter hvert skal bli til universet i Mummidalen, og blir straks begeistret. Forholdet dem imellom blir imidlertid komplisert, og Tove står foran flere tøffe valg for å finne både sin kunstneriske identitet og seg selv.

Tove er både et spennende tidsbilde og et dyptpløyende innblikk i Tove Janssons privatliv og vei mot å slå igjennom. Hovedrolleinnehaver Alma Pöysti trollbinder i sin autentiske framstilling av Tove, og spiller en avgjørende rolle for hvordan filmen med stor suksess klarer å fange en bit av Toves sjel. Filmen er Finlands Oscar-kandidat i år.


Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 14. mars.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel Tove
Regissør Zaida Bergroth
År 2020
Lengde 100 min
Land Finland, Sverige
Språk Svensk, finsk, engelsk, fransk
Tekst Norsk
Skuespillere Alma Pöysti, Krista Kosonen, Shanti Roney

Filmen er en del av programserien

Mennesker imellom