Office Killer Cindy Sherman Courtesy the Artist and Hauser Wirth Office Killer Cindy Sherman Courtesy the Artist and Hauser Wirth Office Killer Cindy Sherman Courtesy the Artist and Hauser Wirth Office Killer Cindy Sherman Courtesy the Artist and Hauser Wirth

OFFICE KILLER

  • 82 min
  • USA
  • Spesialvisning
  • 15 år
  • 1 Visning
Office Killer Cindy Sherman Courtesy the Artist and Hauser Wirth
Office Killer Cindy Sherman Courtesy the Artist and Hauser Wirth

En varslet nedbemanning forstyrrer freden på det ensformige kontoret til kulturmagasinet Constant Consumer Magazine. Konsekvensene viser seg å være større enn bare permitteringer, da en plutselig hendelse på kontoret fremprovoserer morderiske tendenser hos en av de ansatte. Dette ender i en grusom hevn over manglende anerkjennelse og kollegaenes usømmelige oppførsel.


© Cindy Sherman. Courtesy the Artist and Hauser & Wirth

Les mer

Office Killer er debuten og den eneste spillefilmen av den fremtredende amerikanske kunstneren Cindy Sherman. En ekte skjult perle fra 1990-tallet. Til tross for at filmen kunne skilte med en sterk rollebesetning av kjente Hollywood-navn som Carol Kane, Molly Ringwald og Michael Imperioli, fikk filmen overraskende veldig liten oppmerksomhet i sin tid.

I dag verdsettes filmen for sine skarpe utforskninger av 90-tallets Hollywood-filmklisjeer, samtidig som den er en sterk refleksjon av Shermans kunstneriske arbeid med fotografisk iscenesettelse og tematikk rundt identitet og falskhet i vestlig forbrukerkultur.

Posten Moderne presenterer …

Posten Moderne har i år gått sammen med Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival for å lage et spesialkuratert filmprogram. Med inspirasjon fra festivalens programserie New Directors viser Posten Moderne presenterer ... et utvalg debut spillefilmer laget av internasjonalt anerkjente billedkunstnere. De utvalgte kunstnerne representerer ulike generasjoner og viser hver for seg hvordan det billedkunstneriske øyet kan være med på å skyve grensene for spillefilm-mediet. Opplev mesterlige og særegne filmopplevelser som aldri før har vært vist på det store lerretet i Midt-Norge!

Posten Moderne er Trondheims nye museum for moderne kunst og samtidskunst. Museet blir etablert i byens tidligere hovedpostkontor i Dronningens gate 10, et ikonisk jugendbygg fra 1911 av den lokale arkitekten Karl Norum. Museet planlegger åpning i første kvartal 2025 og vil presentere et skiftende utstillingsprogram av både anerkjente historiske kunstnere og samtidskunstnere, i tillegg til museets faste samling. Inntil museumsbygget står ferdig, presenterer Posten Moderne ulike kunstneriske prosjekter på offentlige arenaer i Trondheim.

Samarbeidet med Kosmorama er årets første eksempel på dette.

Visning

Søndag 10. mars 14.15 14.15 Prinsen 2
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel OFFICE KILLER
Regissør Cindy Sherman
År 1997
Lengde 82 min
Land USA
Språk engelsk
Tekst engelsk
Skuespillere Carol Kane, Molly Ringwald, Jeanne Tripplehorn

Filmen er en del av programserien

Spesialvisning