Captain Volkonogov Escaped1 Captain Volkonogov Escaped1 Captain Volkonogov Escaped1 Captain Volkonogov Escaped1

Kaptein Volkonogov unnslipper (avlyst)

  • 125 min
  • Russland, Frankrike, Estland
  • Samfunn
  • 5 Visninger
Captain Volkonogov Escaped1
Captain Volkonogov Escaped3

I samråd med filmenes distributører har festivalen nå besluttet å trekke filmene Kaptein Volkonogov unnslipper og Where Are We Headed.

Kosmorama-direktør Silje Engeness sier følgende om denne beslutningen:


Boikott er et sterkt våpen og det sitter langt inne å ty til det, men når Russland går til en så brutal krig mot Ukraina som de gjør nå, er det ikke forenlig med å vise russisk film. Vi har den største medfølelse med det ukrainske folket. Når dette er sagt så er vi klar over at dette først og fremst er Putins krig som går utover uskyldige både i Ukraina og Russland.

Det ukrainske filmakademiet og Det europeiske filmakademiet har oppfordret internasjonale filmfestivaler til å boikotte russisk film og dette har også bidratt til at Kosmorama nå går for dette.

Les mer

Handlingen utspiller seg i Leningrad i 1938. Fyodor Volkonogov jobber i den sovjetiske sikkerhetstjenesten, men frykter for sitt eget liv og bryter rekkene. Snart får han en advarsel fra underverdenen som setter ham på en stor prøve.

Fyodor får vite at han er dømt til evig lidelse i helvete på grunn av all smerte han har påført mennesker gjennom jobben i sikkerhetstjenesten. Den eneste måten han kan unnslippe på er å finne minst én person som kan tilgi ham. Han tar fatt på oppdraget, samtidig som hans tidligere kolleger er på jakt etter ham.

Med Sovjetunionens grusomme og totalitære regime som bakteppe, er dette en hardkokt katt-og-mus-thriller. Samtidig inneholder filmen friske innslag av overnaturlige elementer, noe som gjør den til en helt ekstraordinær spenningsfilm. Filmen forteller en fengslende historie med høyt tempo og slående visuelle grep.

Visninger

Mandag 07. mars 20.00 20.00
Avlyst
Onsdag 09. mars 13.30 13.30
Avlyst
Torsdag 10. mars 21.00 21.00
Avlyst
Fredag 11. mars 18.00 18.00
Avlyst
Lørdag 12. mars 21.00 21.00
Avlyst

Informasjon

Originaltittel Kapitan Volkonogov bezhal
Regissør Natasha Merkulova
Aleksey Chupov
År 2021
Lengde 125 min
Land Russland, Frankrike, Estland
Språk Russisk
Tekst Norsk
Skuespillere Yuriy Borisov, Timofey Tribuntsev, Aleksandr Yatsenko

Filmen er en del av programserien

Samfunn