Flukt Flukt Flukt Flukt

Flukt

  • 83 min
  • Danmark, Norge
  • Dokumentar
Flukt1
Flukt

I den danske dokumentaren Flukt får vi høre Amins dramatiske historie: Som barn flyktet han og familien fra Afghanistan. Noen år senere kom han alene til Danmark. Han har aldri fortalt noen om årene på flukt og hva som skjedde med familien.

Les mer

Flukt ble plukket ut til å åpne det internasjonale dokumentarfilm-programmet under Sundance 2021, og tok juryprisen der. Internasjonale kritikere har overøst filmen med lovord og adjektiver som «masterful», «thrilling», «powerful» og «poetic».

Når vi møter Amin, er han 36 år og en vellykket akademiker. Han skal snart gifte seg med kjæresten. Men hemmeligheten han har holdt skjult i over 20 år truer med å ødelegge livet han har skapt for seg selv. I Flukt forteller han for første gang om sine opplevelser, når han deler sin historie med regissør Jonas Poher Rasmussen, som også er hans barndomsvenn.

Amins fortelling blir levendegjort gjennom en unik blanding av vakker animasjon og arkivmateriale. Flukt gir et enestående innblikk i historien til en enslig mindreårig flyktning. Det er også en dypt rørende film om en mann som må konfrontere fortidens traumer for å gå videre i livet og skape et nytt hjem.

Denne filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital fra 10. mars kl. 15.00 til 12. mars kl. 15.00.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel Flee
Regissør Jonas Poher Rasmussen
År 2020
Lengde 83 min
Land Danmark, Norge
Språk Dansk, Dari, Engelsk
Tekst Engelsk

Filmen er en del av programserien

Dokumentar